سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، روز سهشنبه گفت: «ما اعتقاد داریم که اسرائیل باید کارهای بیشتری انجام دهد تا امکان ورود کمکهای بشردوستانه به غزه فراهم شود.»
متیو میلر افزود: «سوخت کافی موجود نیست، غذای کافی در دسترس نیست و آب به میزان کافی وجود ندارد، تعداد کامیونهای حامل کمکهای بشردوستانه که به غزه وارد میشوند، کاهش یافته و باید روند افزایشی پیدا کند.»
او تصریح کرد: «ما در همه سطوح با دولت اسرائیل تعامل داریم و تلاش میکنیم تا میزان کمکهای بشردوستانه را افزایش دهیم تا مردم غزه به آب و غذا دسترسی داشته باشند.»
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا همچنین اعلام کرد که ایالات متحده به موازات آن که با آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی در مناطق خاورنزدیک «آنروا»، همکاری میکند تا مکانهایی را پیدا کند که غیرنظامیان بتوانند به آنجا بروند و از خطرات جنگ در امان باشند، با دولت اسرائیل هم همکاری میکند تا اطمینان حاصل شود که این مکانها مورد حفاظت قرار میگیرند و هدف قرار نمیگیرند.
یک مقام مصری روز سهشنبه از ورود پنجاه کامیون حامل کمکهای بشردوستانه از طریق گذرگاه رفح به غزه خبر داد و گفت دو کامیون حامل سوخت نیز در میان این کمکها قرار دارند.
مقامات اسرائیلی هم اعلام کردند روز دوشنبه ۱۳ آذر، ۱۸۰ کامیون حامل کمکهای بشردوستانه بینالمللی با هماهنگی آمریکا و مصر، از طریق گذرگاه رفح وارد غزه شدند.
سخنگوی هماهنگکننده فعالیتهای دولتی اسرائیل گفت این کمکها شامل غذا، آب، تجهیزات پزشکی و سایر لوازم ضروری است که به درخواست دولت آمریکا و با هماهنگی مصر ارسال شده و حجمی مشابه کمکهای ارسالی در زمان آتشبس موقت دارد.
به گزارش سازمان ملل، قبل از حمله حماس به اسرائیل آغاز جنگ در غزه در تاریخ ۷ اکتبر، روزانه بیش از ۴۵۰ کامیون حامل کمک به این منطقه وارد میشد.