پس از حاشیههای ایجاد شده پیرامون فساد ۳/۷ میلیارد دلاری شرکت «چای دبش»، مدیر اجرایی «سندیکای کارخانههای چای شمال کشور» از قول وزیر جهاد کشاورزی برای ایجاد محدودیت در واردات چای به ایران تا ۳۵ هزار تن خبر داد. این در حالی است که به گفته این مقام صنفی در ۸ ماه ۲۸ هزار و ۵۰۰ تن چای به ایران وارد شده است.
خبرگزاری «ایلنا» نیز نوشت که در اجرای معاملهای «تهاتری» با سریلانکا قرار است که در برابر بدهی نفتی این کشور به ایران چای وارد شود.
حبیب جهانساز، رئیس سازمان چای کشور با اشاره به تخلفات صورت گرفته در حوزه چای بهواسطه شرکت دبی گفته است که وزارت جهاد کشاورزی ثبت سفارش برای واردات چای را انجام نمیدهد تا حجم چای موجود در کشور تعدیل شود.
جهانساز میزان چای مورد نیاز تا پایان سال را ۲۰ هزار تا ۳۰ هزار تن اعلام کرده که به گفته او قرار است حداکثر ۵ هزار تن آن در ازای بدهی نفتی از سریلانکا وارد شود.
در همین حال محمدصادق حسنی مدیر اجرایی «سندیکای کارخانههای چای شمال کشور» از واردات ۶۸۰۰ تن چای از سریلانکا خبر داده که ۱۶۸۰ تن از آن مربوط به «تهاتر» با سریلانکا است.
واردات چای و فساد صورت گرفته پیرامون آن در هفتههای اخیر یکی از موضوعات خبری در ایران بوده است.
سازمان بازرسی کشور یازدهم آذر ماه از کشف «فساد بیش از ۳ میلیارد دلاری» در تخصیص ارز به یک شرکت «خاص» خبر داده بود که در برابر دریافت ۲ میلیارد دلار، کالای مورد نظر وارد نشده و در مورد اقلام وارد شده نیز «بیش اظهاری چند برابری» صورت گرفته است. کمی بعد نام این شرکت «خاص» هم به رسانهها کشیده شد و «چای دِبش» برچسب یکی از آخرین فسادهای افشا شده در جمهوری اسلامی شد.
بنابر اعلام سازمان بازرسی کل کشور، این فساد در دولت حسن روحانی شکل گرفته و تا چند ماه پیش در دولت ابراهیم رئیسی نیز ادامه داشته، مدیران ارشد در وزارتخانههای جهاد کشاورزی، بهداشت، صمت، بانک مرکزی، گمرک و سازمان استاندارد درگیر این موضوع بودهاند و برای انجام این فساد «تغییرات مدیریتی» نیز صورت گرفته است.