فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ادعا کرد یک ائتلاف «نیروی دریایی» مشترک توسط کشورهای ایران، عربستان سعودی و امارات متحده عربی در شمال اقیانوس هند تشکیل خواهد شد.
شهرام ایرانی، فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی در گفتوگویی تلویزیونی، مدعی «شکلگیری ائتلافهای جدید» در «منطقه و فرامنطقه» شد و افزود: ائتلاف دریایی میان کشورهای ایران، روسیه و چین سالانه «در حال توسعه است.»
این مقام ارشد نیروهای مسلح جمهوری اسلامی همچنین افزوده است که کشورهای عربستان، امارات، قطر، بحرین، عراق، پاکستان و هند «تقاضا دارند» تا در «اقدام اشتراکی منطقهای» حاضر باشند.
در هفتههای اخیر برخی رسانههای منطقهای همچون «الحدید» لبنان از تشکیل یک نیروی دریایی مشترک میان جمهوری اسلامی و برخی کشورهای عربی «جهت تضمین امنیت دریانوردی در خلیج فارس» خبر داده بودند.
همزمان، از اسفند ماه ۱۴۰۱ نیز روابط سیاسی و دیپلماتیک تیره میان ریاض و تهران با میانجیگری مستقیم پکن رو به بهبودی نهاده و دیدارهایی نیز بین مقامات دولتی دو کشور برگزار شده است.
تیرگی روابط میان دو کشور پس از اعدام روحانی شیعه در عربستان و پس از آن، مورد حمله قرار گرفتن سفارت این کشور در تهران در زمستان ۹۴ آغاز شد. عربستان در اعتراض به این اقدام، دیپلماتهای جمهوری اسلامی را اخراج و همزمان دفاتر دیپلماتیک خود در ایران را نیز تعطیل کرد.
روندی که در نهایت در اسفندماه ۱۴۰۱ و فروردینماه ۱۴۰۲ با میانجیگری حکومت چین، تغییر یافت و به از سرگیری روابط، مذاکرات مستقیم میان دیپلماتهای دو کشور و بازگشایی سفارتخانهها و دفاتر کنسولی منجر شد.
از این رو، فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی اعلام کرده که «بهزودی شاهد آن خواهیم بود» که منطقه از «هر نیروی غیر موجه عاری شده» و مردم منطقه با استفاده از «سربازهای خود» در «حوزه امنیتی خود» مسلط باشند.
در این حال، جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی ایالات متحده آمریکا پیشتر درباره همکاری نظامی جمهوری اسلامی و روسیه، و رابطه تهران و ریاض به پرسشهای بخش
فارسی «صدای آمریکا» پاسخ داده بود.