خبرگزاری قوه قضاییه به گزارشها در مورد اجرای حکم زهرا و هدی توحیدی که مورد انتقاد وکلای این پرونده قرار گرفته بود واکنش نشان داد و مشمول «عفو» شدن آنها را تکذیب و از نحوه اجرای حکم دفاع کرد.
خبرگزاری میزان «ارتباط» این دو خواهر «با گروهکهای معاند و برانداز» را دلیل مشمول «عفو» نشدن آنها اعلام کرد و صدور هرگونه قرار «موقوفی تعقیب» و «لغو» آن در مورد این دو فعال سیاسی را تکذیب کرد.
خبرگزاری قوه قضاییه «احضار تلفنی» آنها برای اجرای حکم را نیز تکذیب کرد و نوشت: برای « هر دو متهم ابلاغیه مکتوب از طریق سامانه ثنا ارسال شده است.»
هفته پیش گزارشهای منتشر شد که براساس آن اعلام شده بود که زهرا و هدی توحیدی، فعالان سیاسی، «به رغم مورد عفو قرار گرفتن و مختومهشدن پرونده»، روز چهارشنبه ۱۰ خرداد، در پی احضار تلفنی به دادسرا بازداشت و به زندان اوین منتقل شدند.
خواهران توحیدی ۳۱ شهریور گذشته، در نخستین روزهای اعتراضات سراسری بازداشت و پس از حدود سه ماه در تاریخ ۲۶ آذر به قید وثیقه آزاد شدند.
دادگاه انقلاب زهرا توحیدی و هدی (زهره) توحیدی، از اعضای پیشین حزب اتحاد ملت، را به اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» و «تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس تعزیری محکوم کرد.
وکلای این دو فعال سیاسی با اشاره به مورد عفو قرار گرفتن موکلانشان، اجرای حکم زندان آنها را مصداق «بیاعتبار»بودن اصول حقوقی ذکر کرده بودند.
سعید خلیلی، از وکلای خواهران توحیدی، با تاکید بر مشمول عفو بودن و مختومه شدن قرار تعقیب آنها، از «عدول» از «رای قانونی» انتقاد کرده بود.
علی مجتهدزاده، وکیل دیگر زهرا و هدی توحیدی، هم «اجرای ناگهانی حکم» آنها را «حیرتانگیز» خوانده بود.
پیشتر شماری از فعالان مدنی و سیاسی «عفو رهبری» را اقدامی نمایشی و فریبکارانه خوانده بودند.
اجرای ناگهانی حکم زندان خواهران توحیدی در حالی است که به گزارش روزنامه شرق، ابلاغیه اجرای حکم این دو روزنامهنگار در سامانه ثنا، متعلق به قوه قضائیه، به ثبت نرسیده است و به وکلای آنها هم اعلام نشده بود.
حالا، چند روز پس از اجرای حکم این دو فعال سیاسی، همه موارد مطرح شده را «کذب» دانسته و انتقادات مطرح شده را «اخباری» که «دستمایه تولید محتوا»ی «رسانههای معاند» است توصیف کردهاست.
پیشتر رضا معینی در گفتوگو با بخش فارسی صدای آمریکا بازداشت ۱۰۰ روزنامهنگار در ماههای گذشته را بیسابقه توصیف کرده بود.