لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۵۸

یک نماینده مجلس: دولت به دنبال جدایی سازمان سنجش از وزارت علوم است


نحوه برگزاری کنکور ورود به دانشگاه‌ها یکی از موضوعات اختلاف بین شورای عالی انقلاب فرهنگی با مجلس است.
نحوه برگزاری کنکور ورود به دانشگاه‌ها یکی از موضوعات اختلاف بین شورای عالی انقلاب فرهنگی با مجلس است.

یک نماینده مجلس شورای اسلامی از تلاش «چراغ خاموش» دولت برای جدایی سازمان سنجش از وزارت علوم و الحاق آن به نهاد ریاست جمهوری خبر داد و آن را «خطرناک و موجب ایجاد شائبه‌های فساد» در سازمان سنجش دانست.

ذبیح الله اعظمی ساردوئی تاکید کرد که با اجرایی شدن این ایده در عمل نظارت مجلس بر سازمان سنجش سلب می‌‎شود و این «تغییر چارت‌»، بزرگ‌ترین ضربه به پیکره وزارت علوم است.

او می‌گوید که با الحاق این مجموعه به نهاد ریاست جمهوری، وزیر علوم و رئیس سازمان سنجش هرگز پاسخگوی نمایندگان نخواهند بود.

داستان برگزاری کنکور و مافیای شکل گرفته پیرامون آن همواره خبر ساز بوده و در این بین هر ساله ایراداتی نیز به نحوه برگزاری کنکور وارد می‌شود. از تقلب گسترده تا «لو رفتن سوالات» و همچنین کسب سودهای چندین هزار میلیارد تومانی از کسب و کارهای کنکوری از جمله مواردی است که در بین خبرها به چشم می‌خورد.

در مقابل اما نه دولت و نه مجلس هیچ‌گاه برنامه مشخصی برای ساماندهی پذیرش در دانشگاه‌ها نداشته‌اند و در برخی مواقع به دنبال انحلال سازمان سنجش رفته و یا مانند دولت ابراهیم رئیسی به دنبال تسلط بر آن بوده‌اند.

در همین رابطه مرداد ماه سال ۱۳۹۷ علی لاریجانی رئیس وقت مجلس شورای اسلامی تاکید کرده بود که «مشکلاتی که در پی کنکور وجود دارد مورد ارزیابی قرار دادم. یک بار هم گفتم اگر این «سازمان سنجش را منحل کنید»، مشکل حل خواهد شد. یعنی اوضاع درست می‌شود.»

انحلال سازمان سنجش در سال‌های پیش از آن نیز مطرح شده بود، طوری که حسین توکلی، مشاور عالی سازمان سنجش کشور در آذرماه ۱۳۹۶ گفته بود که وزارت علوم تصمیم گیرنده اصلی در رابطه با وضعیت سازمان سنجش کشور است و بدون شک قبل از هر تصمیم گیری باید مطالعات لازم در رابطه با چرایی انحلال احتمالی صورت گیرد.

یکی از مهمترین حاشیه‌های سازمان سنجش مطرح شدن رابطه این سازمان با آنچه «مافیای کنکور» نامیده می‌شود و اجرا کردن سیاست‌های «مافیای کنکور» در این حوزه بود که همین موضوع باعث واکنش وزیر علوم دولت حسن روحانی نیز شده بود.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در دولت دوم حسن روحانی در شهریور سال ۱۳۹۹ گفته بود که این وزارتخانه و سازمان سنجش آموزش کشور «هیچ تاثیرپذیری از مافیای کنکور ندارد.»

منصور غلامی گفته بود که گروهی با عنوان «کلاس‌های آمادگی کنکور» از طریق کتاب و کلاس، دوره‌های آموزشی برگزار می‌کنند و برخی خانواده‌ها نیز از آن استقبال می‌کنند.

اما این گروه مورد اشاره او به باور نمایندگان مجلس شبکه عظیم مافیایی است که گردش مالی «چند‌ ده هزار میلیاردی» دارند.

بر همین اساس عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در مهرماه ۱۳۹۹ گفته بود که در سیستمی که گردش مالی بسیار بالایی دارد، «امکان وسوسه برای گرفتن رشوه وجود دارد.»

مهرداد ویس کرمی گفته بود: «برای رسیدن به منافع بالاتر و جلوگیری از این قبیل مسائل، مجلس باید قوانینی تنظیم کند که به دور از مسائل جناحی و شخصی باشد.»

مهرداد ویس کرمی تاکید کرده بود که برای اثبات ارتباط مافیای کنکور با سازمان سنجش و وزارت علوم نیاز به تحقیق و بررسی دقیق است.

XS
SM
MD
LG