لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۱۵

مصائب بی‌پایان پرستاران؛ ۱۳۰ ساعت اضافه کاری اجباری برای کمتر از ۲ میلیون تومان


کمبود پرستار در ایران
کمبود پرستار در ایران

فشارهای حرفه‌ای و معیشتی بر پرستاران در ایران همچنان ادامه دارد و در تازه‌ترین مورد خبرگزاری ایلنا از نرخ‌های پایین «اضافه‌کاری اجباری» خبر داده که بر اساس آن پرستاران باید ۱۳۰ ساعت اضافه‌کاری در قبال یک میلیون و ۹۰۰ هزار تومان انجام دهند.

این خبرگزاری به نقل از اعضای «خانه پرستار» نوشته است که «پرستاران در هر ماه به اندازه ساعات موظفی خود اضافه کار می‌ایستند اما مبلغ دریافتی بسیار ناچیز است.»

ایلنا با استناد به «پیامک واریز اضافه‌کار» یک پرستار نوشته که پس از چند ماه تاخیر اضافه کار بهمن سال قبل یک میلیون و ۹۰۰ هزار تومان بابت ۱۳۰ ساعت بوده است.

وضعیت حقوق و دستمزد پرستاران یکی از موارد چالش‌برانگیز از ابتدای سال بوده است به‌طوری‌که روزنامه اعتماد در شماره ۲۷ فروردین ماه خود به نقل از یک پرستار نوشت هر پرستار به ازای ۱۹۷ ساعت کار موظف و ۱۵۵ ساعت اضافه‌کار در طول یک ماه، حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان به عنوان تعرفه خدمات پرستاری دریافت کرده است.

در فروردین ماه تداوم پرداخت‌های تبعیض‌آمیز و «خلاف قانون» به پرستاران ایران به اعتراض صنفی منجر شد و پرستاران در استان‌های مختلف دست به برگزاری تجمعات اعتراضی زدند.

در همین رابطه اتحادیه آزاد کارگران ایران روز دوشنبه ۲۸ فروردین گزارش داد که پرستاران در پنج استان در اعتراض به «تخلف دولت در پرداخت تعرفه پرستاری» تجمع کردند و شعار دادند «وزیر بی‌کفایت استعفا استعفا.»

این رفتار دولت در حالی است که در متن قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری ابلاغ شده در تیرماه سال ۱۳۸۶ تاکید شده: «وزارت بهداشت موظف است استاندارد بسته‌های خدمات تشخیصی، درمانی کادر پرستاری کلیه مراکز بهداشتی درمانی کشور را تعیین نموده و با هماهنگی وزارت رفاه و تأمین اجتماعی در چارچوب سرانه مصوب، تعرفه سالانه خدمات فوق را پیشنهاد نماید تا پس از تایید شورای عالی بیمه خدمات درمانی به تصویب هیات وزیران برسد.»

در آیین‌نامه اجرایی قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری در مرداد ۱۴۰۰ ابلاغ شده نیز آمده است باید مبلغ پرداختی متناسب با ارایه خدمات و مراقبت‌های پرستاری و براساس شرح وظایف و استاندارد بسته‌های خدمات تشخیصی و درمانی گروه پرستاری تعیین شود.

شرایط نامساعد پرستاران و محقق نشدن خواسته‌های حداقلی آنها در نهایت باعث شد تا رئیس سازمان نظام پرستاری ایران ۲۷ شهریور ماه به فراهم نشدن زمینه‌های «جذب و ماندگاری» پرستاران در کشور اشاره و از مهاجرت «روزانه ۵ تا ۶ پرستار ایرانی» خبر بدهد.

محمد میرزابیگی در مورد مهاجرت پرستاران به خبرگزاری «ایلنا» گفت که ماهانه بین «۱۰۰ تا ۱۵۰ پرستار» به خارج از کشور مهاجرت می‌کنند که این مسأله «برای کشور جای نگرانی دارد.»

XS
SM
MD
LG