پس از کش و قوسهای زیاد و در دستور کار قرار گرفتن انحلال کانون صرافان توسط بانک مرکزی حالا معاون ارزی این بانک از برنامه جدید برای صرافیها خبر داده و گفته است که توسعه مدل کسب و کار صرافیها با استفاده از ظرفیتهای مرکز مبادله ارز و طلا در دستور کار بانک مرکزی قرار دارد.
محمد آرام تاکید کرده که اعضای مرکز مبادله صرافیهای بانکی و تضامنی خواهند بود از آنجا که فعالیت صرافیها تا پیش از این صرفاً بر فیزیک اسکناس متمرکز بود، به زودی مجوز فعالیت در حوزه سکه طلا، شمش طلا و سایر فلزات گرانبها از جمله نقره به موضوع فعالیت صرافیها اضافه خواهد شد.
او با اشاره به حواشی اخیر در خصوص کانون صرافان تاکید کرد که نهاد صنفی که نماینده جامعه صرافی است نباید اقداماتی بر خلاف سیاست ارزی رسمی کشور داشته باشد.
رویکرد جدید بانک مرکزی در مقابل صرافیها در حالی است که دهم مرداد ماه مجوز کانون صرافان ایران را به دلیل آن چه «تخلفات و انحراف» این کانون نامید، باطل کرد. در طرف مقابل در واکنش به این اقدام کانون صرافان اعلام کرد که بانک مرکزی برای انحلال کانون «وجاهت قانونی ندارد.»
برهمین اساس تنش میان بانک مرکزی و کانون صرافان باعث شد که نرخ هر یک دلار آمریکا در بازار آزاد ایران بار دیگر از ۵۰ هزار تومان عبور کند.
کانون صرافان ایران اما انحلال این کانون را در اختیار «مجمع عمومی» دانست و گفت کانون صرافان برای برگزاری مجمع عمومی به مجوز بانک مرکزی نیاز ندارد.
این نهاد صنفی همچنین «مقصر جلوه دادن صرافیها در افزایش قیمت ارز» را «حربهای نخنما شده» خوانده و اعلام کرده بود که در یک سال گذشته «نیمی از صرافیهای مجاز تعطیل شدهاند.»
انحلال کانون صرافان ایران پس از آن روی داد که کامران سلطانیزاده، دبیر این کانون، پنجم مرداد از «هفت نرخی شدن دلار» در بازار ارز خبر داد و گفت که بانک مرکزی جمهوری اسلامی «رسما در چهار کشور همسایه مداخلات ارزی» میکند.