لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۵۳

تشدید موج مهاجرت ورزشکاران؛ پناهندگی یک تکواندو کار ملی‌پوش و مهاجرت دو‌ اسکی‌باز المپیکی 


فاطمه روحانی تکواندوکار ملی پوش ایران
فاطمه روحانی تکواندوکار ملی پوش ایران

طی روزهای اخیر و در پی تشدید موج مهاجرت ورزشکاران ایرانی، یک تکواندوکار ملی‌پوش به کشور آلمان پناهنده و دو اسکی‌باز نیز به فرانسه مهاجرت کرده‌اند.

روزنامه «شرق» چاپ تهران در شماره سه‌شنبه بیست و سوم خردادماه خود با اشاره به اینکه «فاطمه روحانی، ملی‌پوش سابق ایران، به آلمان پناهنده شد»، نوشت: او یکی از «ورزشکاران با سابقه تکواندوی ایران» بود.

به نوشته این رسانه، فاطمه روحانی به دلیل «موضوعات سیاسی» و آنچه به‌طور کلی «ایجاد مشکل بر سر مسیرش» اعلام شده، از ایران رفته و درخواست پناهندگی داده است.

او از جمله چهره‌های فرهنگی - ورزشی بود که در طول اعتراضات سراسری سال گذشته شهرهای مختلف ایران، مطالبی انتقادی در شبکه‌های اجتماعی نوشت و تصاویری بدون «حجاب اجباری» نیز از خود منتشر کرد.

در این حال، برخی رسانه‌ها نیز از مهاجرت مرجان کلهر، نخستین زن المپیکی اسکی که «پرچمدار» کاروان ایران در رقابت‌های «المپیک زمستانی ۲۰۱۰ ونکوور» بود نیز خبر داده و اعلام کردند که او همراه با همسرش پوریا ساوه شمشکی، کاپیتان پیشین «اسکی آلپاین» به کشور فرانسه رفته‌اند.

‏بهمن‌ماه ۱۴۰۱ و پس از پناهنده شدن عاطفه احمدی، دیگر اسکی‌باز و «پرچمدار» کاروان ایران در رقابت‌های «المپیک زمستانی ۲۰۲۲ پکن» به کشور آلمان، خبرگزاری «مهر» نوشته بود: تا به حال «۶۶ ورزشکار حرفه‌ای» به کشورهای دیگر پناهنده شده و فعالیت‌شان را با پرچمی غیر از پرچم ایران پیش گرفته‌اند.

‏ستار صید از ملی‌پوشان با سابقه و المپیکی و سمیرا زرگری، سرمربی پیشین «تیم ملی آلپاین زنان ایران» هم از دیگر ورزشکاران حرفه‌ای هستند که در ماه‌های گذشته از ایران رفته و کشورهای دیگری را برای ادامه فعالیت خود برگزیده‌اند.

«سونامی مهاجرت» در ایران، دیگر صرفا شامل دانشگاهیان، فارغ‌التحصیل یا متخصصانی همچون جامعه بهداشت و درمان نیست و علاوه بر پایین آمدن سن آن و رسیدن به قشر دانش‌آموران کشور، میان ورزشکاران حرفه‌ای نیز افزایش چشمگیری یافته است.

«رصدخانه مهاجرت ایران» که زیر مجموعه دانشگاه شریف تهران است و با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری فعالیت می‌کند، در گزارشی درباره تاثیر عوامل درونی و بیرونی برای میل به مهاجرت نخبگان علمی، فرهنگی و ورزشی، آورده بود که آنها به دلیل عوامل بیرونی یعنی «شرایط کشور»، میل به مهاجرت دارند.

XS
SM
MD
LG