نشریات هند به حضور ورزشکاران این کشور در ایران و اجبار آنها به پوشش حجاب اجباری واکنش نشان دادهاند.
این نشریات ابتدا روایتی که بر یک ورزشکار هندی گذشت را منعکس کردند: تسنیم میر، بازیکن بدمینتون که اهل هندوستان است، سال گذشته در رقابتهای دهه فجر در ایران با ماجرای غیرمنتظرهای مواجه شد. او قهرمان این مسابقات در بخش زنان شده بود و باید در مراسم ویژهای مدال طلا را دریافت میکرد، اما مقامات ایرانی از او خواستند تا برای گرفتن مدال حجاب بر سر کند.
به گفته عرفان علی، پدر این ورزشکار هندی، برگزارکنندگان به دخترش گفتند که «اجباری بودن روسری برای زنان برنده مدال، بخشی از قوانین پوشش روی سکو» است. او پس از گذاشتن روسری بر سر به سمت سکوی مدال حرکت کرد ولی متوجه شد که هنگام پخش سرود ملی هندوستان، مقامات ایرانی از جای خود برنخاستهاند. به همین دلیل ابتدا روی سکو نرفت و گفت اگر او با رعایت حجاب به قوانین ایران احترام میگذارد، ایرانیها نیز باید به سرود ملی هندوستان احترام بگذارند و بایستند.
این ماجرای قدیمی در شرایطی به تازگی نقل شد که در رقابتهای امسال که اخیراً در ایران به پایان رسید، تانیا همانت، دیگر ورزشکار زن هندی که مدال طلا گرفت، با شرایط مشابهی مواجه شد. او پس از غلبه بر تسنیم میر، برای دریافت مدال خود مجبور شد تا علیرغم میل شخصی و به درخواست مقامات ایرانی حجاب بر سر کند.
این در حالی است که در طول مسابقات، حجاب برای ورزشکاران زن خارجی اجباری نبود و فقط ورزشکاران زن ایرانی باید حجاب اسلامی را رعایت کنند. چنین محدودیتهایی در قوانین فدراسیون جهانی بدمینتون وجود ندارد و فقط از سوی مقامات ایرانی اعمال میشود.
تسنیم میر در حال حاضر بازیکن شماره ۵۳ جهان است. او سال گذشته بازیکن شماره یک در رده سنی ۱۹ سال بود، و تاکنون دو عنوان قهرمانی آسیا را کسب کرده است. او امسال تصاویری از صحنه دریافت مدال نقره خود را در صفحه اینستاگرم به اشتراک گذاشته است و با حجاب اسلامی دیده میشود.
عرفان علی، پدر تسنیم امسال با دخترش به ایران نرفت چون در این کشور مردان و حتی اعضای خانواده اجازه تماشای مسابقات زنان را ندارند.
به گفته مقامات هندی، رقابتهای بدمینتون دهه فجر در بخش زنان، توسط مقامات زن ایرانی برگزار میشود و هیچ مردی در ورزشگاه حضور ندارد.
به گفته عرفان علی، دخترش همیشه بدون حجاب است ولی سال گذشته برای رعایت قوانین ایران حاضر شد تا برای دریافت مدال خود روسری بر سر بگذارد، ولی در عین حال از مقامات ایرانیها خواست تا به سرود ملی هندوستان احترام بگذارند و از صندلیهای خود بلند شوند.