لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۴۳

افزایش ۴۰ تا ۶۶ درصدی قیمت نان در تهران «به‌طور رسمی» آغاز شد


افزایش قیمت نان
افزایش قیمت نان

خبرگزاری‌های حکومتی در ایران، از جمله صدا و سیمای جمهوری اسلامی خبر دادند که از امروز قیمت‌های جدید نان در تمامی کارتخوان‌های هوشمند عرضه نان در تهران ثبت شده است.

براساس این گزارش‌ها، نان سنگک ساده از ۳ به ۵ هزار تومان، قیمت نان بربری ساده با آرد نوع یک، از ۱ هزار و هشتصد تومان به ۲ هزار و پانصد تومان و همچنین بربری ساده با آرد نوع دو ۲ هزار و پانصد تومان به ۳ هزار و پانصد تومان رسید.

ٰافزایش ۴۰ تا ۶۶ درصدی قیمت نان در تهران در حالی آغاز شده که پیش از این در بیشتر استان‌های ایران افزایش قیمت نان اعمال شده است.

پیش از این، خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضاییه جمهوری اسلامی، روز چهارشنبه هفتم شهریور در گزارشی از تهران، اعلام کرده بود که «مدتی است افزایش بی‌ضابطه قیمت نان از سوی نانوایی‌ها به چشم می‌خورد» که «می‌تواند تاثیر مستقیمی بر زندگی مردم داشته باشد.»

بنا بر این گزارش، نان سنگک که قیمت مصوب آزادپز آن پنج هزار تومان اعلام شده، به ۱۰ هزار تومان رسیده و بهای هر یک قرص نان بربری از ۳ هزار تومان به ۵ هزار تومان افزایش یافته است.

در این گزارش عنوان شده که قیمت نان تافتون از یک هزار تومان به دو هزار تومان رسیده و فروش آنلاین نان سنگک نیز افزایش قیمت تا ۱۵ هزار تومان را نشان می‌دهد.

هرچند این خبرگزاری وابسته به قوه قضاییه در گزارش خود میزان افزایش بهای نان در تهران را «۵۰ درصد» اعلام کرده، اما قیمت‌هایی که اعلام کرده، افزایش صد درصدی را نشان می‌داد.
اواخر مرداد ماه نیز وب‌سایت «نورنیوز» از افزایش غیررسمی و چراغ خاموش نان در تهران خبر داده و نوشته بود که برخی از انواع نان بیش از ۱۰۰ درصد افزایش قیمت داشته است.

این وب‌سایت وابسته به شورای عالی امنیت ملی در گزارشی نوشته بود: «گران شدن قیمت نان در برخی از مناطق تهران نیز به شکل چراغ خاموش اجرا می‌شود. قیمت نان بربری در برخی مناطق تهران از ۵ هزار تومان به ۷ هزار تومان و نان تافتون از ۷۰۰ تومان به هزار و۵۰۰ تومان رسیده است.»

به نوشته این رسانه امنیتی، در ۱۰ استان از جمله در استان‌های قزوین، خراسان رضوی و جنوبی، لرستان، چهارمحال و بختیاری، هرمزگان و یزد از هفته گذشته قیمت نان با افزایش ۲۵ درصدی فروخته می‌شود.

نورنیوز در بخش از گزارش خود به نقل از یک فعال صنعت آرد نوشته که «کنترل نرخ نان از دست دولت خارج شده چراکه اصلِ سیاست‌های حمایتی در این سال‌ها اشتباه بوده است.»

در این گزارش همچنین به طرح هوشمندسازی آرد و نان در دولت ابراهیم رئیسی نیز اشاره شده و تاکید شده است که طرح هوشمند سازی یک طرح ناموفق بود.

سخنان مسعود پزشکیان و برخی از مقامات دولتی در مورد نحوه اعمال یارانه‌ها و احتمال افزایش قیمت بنزین و نان از سوی دولت چهاردهم در شرایطی است که بخش قابل توجهی از مردم زیر خط فقر زندگی می‌کنند.

پیش‌تر مقصود فراستخواه، جامعه‌شناس، در مصاحبه با روزنامه «هم‌میهن» در روز ۲۳ مرداد گفته بود: «براساس تحقیقاتی که داشتم، یک‌سوم خانوارهای ایرانی حداقل به‌نوعی با خط فقر مطلق مواجه‌اند.»

او با اشاره به این‌که «با گروهی مواجه‌ایم که گرسنگی می‌کشند و با کمترین میزان کالری زندگی می‌گذرانند» گفته بود: «در شاخص گرسنگی جهانی، ایران در سال گذشته جزو ده کشور با گرسنگی پایین بود. درحالی‌که گزارش‌های میدانی نشان می‌دهد که در کشور میلیون‌ها نفر با گرسنگی زندگی می‌کنند.»

XS
SM
MD
LG