دادستان کل سوئیس می گوید مقامات چندین محل را در ارتباط با احتمال جاسوسی از مذاکرات اتمی قدرت های جهانی با ایران جستجو کرده اند.
به گزارش رویترز، مایکل روبر روز چهارشنبه در یک نشست خبری گفت ما تحقیقاتی را در باره جاسوسی در سوئیس آغاز کرده ایم و افزود دفتر او اطلاعاتی را که در جریان جستجو جمع آوری شد، تجزیه و تحلیل می کند.
یک دستیار دادستان گفت محل های جستجو هتل بودند.
این اقدام در پی انتشار گزارش هایی صورت می گیرد که حاکی بود هکرها چند محل را که مذاکرات هسته ای ایران و قدرت های جهانی در آنها جریان داشت، هدف گرفتند.
سخنگوی شرکت روسی کاسپرسکی فعال در حوزه امنیت کامپیوتر، در اوائل ماه ژوئن گفت از یک ویروس کامپیوتری برای هک کامپیوترهای هتل هایی که میزبان مذاکرات اتمی بودند، استفاده شد. او گفت بدافزار در سه هتل اروپایی پیدا شد.
مایکل روبر از اظهار نظر در مورد کسانی که احتمالا در هک کامپیوترها تقش داشتند، خودداری کرد.
اسرائیل، که نگران توافق اتمی با ایران است، هفته پیش گزارش هایی را که در آنها گفته شد این کشور ممکن است با موضوع شنود مذاکرات اتمی با ایران ارتباط داشته باشد، بی اساس دانست.
در همین حال، روز چهارشنبه دور دیگری از مذاکرات ایران و شش قدرت جهانی با هدف نگارش متن نهایی توافق در وین آغاز شد.
کمتر از دو هفته مانده به پایان مهلت تعیین شده برای رسیدن به توافق جامع هستهای، باقی مانده است.
از سوی دیگر، جان کری، وزیر خارجه آمریکا روز سه شنبه گفت در مذاکرات اتمی جاری با تهران درجا زدن روی موضوع تحقیقات احتمالی ایران برای دستیابی به سلاح اتمی در گذشته، لزوما حیاتی نیست.
به گزارش آسوشیتدپرس آقای کری گفت آمریکا و شرکایش در مذاکرات اتمی با ایران روی مسائل «ابعاد احتمالی نظامی» برنامه اتمی ایران در جا نمی زنند برای اینکه آنها هم اکنون تصویر کاملی از فعالیت های گذشته ایران دارند.
به گفته دیپلماتهای نزدیک به مذاکرات ایران و گروه ۱+۵، عمدهترین اختلاف دو طرف بر سر چگونگی اعمال چهار یا پنج ضمیمهای است که به متن اصلی توافق الحاق شده است.
عباس عراقچی، روز سه شنبه و پیش از ترک تهران به مقصد وین، يکی از مهمترين پرانتزهای بازمانده در متن توافق جامع را «همزمانی» رفع تحريمها از یک سو و انجام تعهدات ايران در سوی دیگر عنوان کرد.