رسانههای اسرائیلی به نقل از یک شرکت امنیت و حفاظت کامپیوتری از موج جدیدی از حملات سایبری با منشأ ایران، علیه اسرائیل و برخی کشورهای خاورمیانه خبر دادند.
به گزارش روزنامه تایمز اسرائیل، شرکت امنیت سایبری «کلیر اسکای» که این ادعا را مطرح کرده، همچنین گفته است هدف از این حملات جاسوسی بوده است.
بر اساس گزارش این شرکت اسرائیلی، ۴۰ نقطه در اسرائیل و ۵۰۰ نقطه دیگر در سراسر جهان را هدف قرار گرفتهاند. اهداف این حملات در اسرائیل، از جمله کارکنان شرکتهای مشاوره امنیتی و ژنرالهای نیروهای ذخیره ارتش بوده است.
روزنامه تایمز اسرائیل همچنین به نقل از این شرکت نوشت حدود ۴۴ درصد از اهداف این حملات در داخل عربستان سعودی بوده است؛ در حالی که ۱۴ درصد از اهداف در اسرائیل و حدود ۱۱ درصد نیز در یمن بودهاند.
مسئولان این شرکت در گفتگو با یک شبکه رادیویی اسرائیل گفتهاند، وزیر دارایی یک کشور خاورمیانه، سفارت قطر در بریتانیا، و همچنین خبرنگاران و فعالان حقوق بشر از جمله اهداف این حملات در خارج از اسرائیل بودهاند.
ایران از یک سو، و اسرائیل و کشورهای غربی حامی آن در سوی دیگر، در چند سال اخیر بارها یکدیگر را به انجام حملات سایبری علیه منافع خود متهم کردهاند.
شرکت امنیت سایبری کاسپرسکی روسیه هفته گذشته از وجود ویروسهای جاسوسی در کامپیوترهای سه هتل محل برگزاری گفتگوهای هستهای ایران و قدرتهای جهانی در اروپا خبر داد و گفت مشخصات این جاسوسافزار شباهت بسیاری به ویروس دیگری که پیشتر توسط اسرائیل مورد استفاده قرار گرفته بود، دارد.
اسرائیل اتهام دخالت در این حملات سایبری را رد کرده است.
شرکت «کلیر اسکای» تاریخ حملات را ژوئیه ۲۰۱۴ (تابستان ۱۳۹۳) عنوان کرده، اما میگوید احتمالا از سال ۲۰۱۱ میلادی به این سو، با بکارگیری بدافزارهایی از طریق ارسال ایمیل و دیگر روشهای هک کردن صورت گرفته است.
مسئولان این شرکت میگویند با توجه به ویژگیهای حملات، آنها به این نتیجه رسیدهاند که احتمالا یک عامل ایرانی پشت این حملات بوده است.