لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۱۲

کنفرانس «نفوذ ایران در سوئد» برای بررسی فعالیت‌های جمهوری اسلامی برگزار شد


برگزاری کنفرانس «نفوذ ایران در سوئد» در استکهلم - ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
برگزاری کنفرانس «نفوذ ایران در سوئد» در استکهلم - ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

کنفرانس «نفوذ ایران در سوئد» با میزبانی مشترک دو تن از نمایندگان پارلمان این کشور، علیرضا آخوندی و مگنوس برنتسون، صبح سه‌شنبه هجده اردیبهشت برای بررسی فعالیت‌های جمهوری اسلامی برگزار شد.

این نشست با همکاری سازمان اتحاد علیه ایران هسته‌ای و با حضور نمایندگانی از دو حزب «مرکز» و «دموکرات مسیحی» برای بررسی فعالیت‌های حکومت ایران در سوئد و تأثیر آن بر امنیت داخلی و خارجی اروپا برگزار شد.

علیرضا آخوندی، نماینده ایرانی‌تبار پارلمان سوئد و یکی از سخنرانان کلیدی این نشست، تأکید زیادی بر لزوم قرار گرفتن سپاه پاسداران در فهرست تروریستی اتحادیه اروپا داشت. او گفت «این ضرورت تا به‌حال هرگز به این شدت احساس نشده بود. این یک گام مهم برای مقابله با فعالیت‌های مخرب ایران در اروپا است.»

نقش جمهوری اسلامی در جنگ اوکراین مورد توجه خاص حاضران قرار داشت.

دیوید لگا، نماینده سوئد در پارلمان اروپا، در مصاحبه با صدای آمریکا تصریح کرد، «ایران با فروش تسلیحات به روسیه، نقش مستقیمی در تشدید تنش‌ها در اوکراین داشته است.» او افزود «این رفتار نه تنها نشان‌دهنده تهدید ایران به عنوان یک بازیگر منطقه‌ای است، بلکه نشان می‌دهد ایران تهدیدی جدی برای امنیت جهانی محسوب می‌شود.»

گزارش‌ها و تحلیل‌هایی در این نشست ارائه شد که به نقش دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی سوئد در انتقال دانش فنی به جمهوری اسلامی و استفاده‌های نظامی از این دانش‌ها، به‌ویژه از سوی سپاه پاسداران، اشاره دارند.

به گزارش روزنامه «اکسپرسن»، سپاه پاسداران دسترسی‌های گسترده‌ای به همکاری‌های بین‌المللی و تحقیقات دانشگاهی در ایران دارد، که این امر موجب نگرانی‌ است.

تلاش‌های جمهوری اسلامی برای گسترش نفوذ خود در سطوح بین‌المللی از طریق دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی اروپایی مورد بحث قرار گرفت، و بر اهمیت اتخاذ رویکردهای جدید برای مقابله با این چالش‌های امنیتی تاکید شد.

نمایندگان حاضر در این نشست، که در شهر استکهلم پایتخت سوئد برگزار شد، بر اهمیت استفاده از تمام ابزارهای موجود برای جلوگیری از سوء استفاده جمهوری اسلامی از شبکه‌های آموزشی و تحقیقاتی غرب تأکید کردند.

XS
SM
MD
LG