در ادامه واکنشها به کشته شدن امیرمحمد خالقی، دانشجوی ۱۹ ساله دانشگاه تهران، به دست سارقان، دانشجویان دو دانشگاه روز سهشنبه ۳۰ بهمن در بیانیههایی جداگانه، از «فقدان امنیت» در جامعه و «بیکفایتی و ناکارآمدی» حاکمیت جمهوری اسلامی انتقاد کردند.
به گزارش کانال تلگرامی «دانشجویان متحد»، شورای صنفی دانشگاه بهشتی و جمعی از دانشجویان دانشگاه طباطبایی در تهران با تاکید بر سکوت نکردن در برابر «این ظلم و ستم»، خواستار «رسیدگی فوری، دقیق و قاطع» مسئولان به این «جنایت دلخراش» شدند.
شورای صنفی دانشگاه بهشتی در بیانیه خود، قتل امیرمحمد خالقی به دنبال «حمله وحشیانه سارقان مسلح» را به شدت محکوم کرد و آن را «نشانهای آشکار از وخامت شرایط انتظامی و امنیتی در اطراف محیطهای دانشگاهی و افزایش تهدیدات جانی علیه دانشجویان» خواند.
این تشکل دانشجویی با تاکید بر «ضرورت بازنگری در سیاستهای تأمین امنیت دانشگاهها»، حفظ امنیت دانشگاه و دانشجویان را «تنها از طریق گفتگو، تعامل سازنده و پذیرش مطالبات برحق دانشجویان» ممکن دانست.
همزمان گروهی از دانشجویان دانشگاه طباطبایی هم در تجمعی به مناسبت گرامیداشت یاد امیرمحمد خالقی، قتل او را از عواقب «سلطه ساختار سیاسی ناتوان و ناکارآمد» و ثمره بیتوجهی مسئولان حکومت به خطر «فقدان امنیت» دانشجویان دانستند.
آنها در بیانیه خود، قاتلان امیرمحمد خالقی را محدود به سارقان خیابانی ندانسته و تاکید کردهاند:«قاتل او سیستمی است که امنیت را قربانی بیکفایتی و ناکارآمدی خود کرده است و به جای تامین امنیت، با تمام قوا در پی سرکوب جامعهی مدنی است.»
تجمعکنندگان در دانشگاه طباطبایی افزودهاند:«نهادهای انتظامی که به ظاهر، مسئول حفظ امنیت هستند مدتهاست که از کارکرد اصلی خود فاصله گرفته و به ابزاری برای سرکوب جامعه تبدیل شدهاند.»
آنها تاکید کردند:«در برابر این ظلم و ستم سکوت نمیکنیم و اجازه نخواهیم داد این جنایت در سکوت دفن شود. خواست ما پایان این چرخه ظالمانه و سیکل معیوب است، ما دیگر نمیخواهیم تاوان ناتوانی شما را پس دهیم.»
امیرمحمد خالقی، دانشجوی ۱۹ ساله کارشناسی مدیریت کسبوکار دانشگاه تهران، شامگاه چهارشنبه ۲۴ بهمن، بر اثر ضربات «چاقوی زورگیران» در نزدیکی این دانشگاه جان خود را از دست داد.
پلیس تهران بزرگ روز سهشنبه ۳۰ بهمن ادعا کرد که پنج تن در ارتباط با پرونده «قتل» امیرمحمد خالقی بازداشت شدهاند.
محمد شهریاری، سرپرست دادسرای جنایی تهران، با استناد به «اعتراف» متهمان، انگیزه آنها را «سرقت» عنوان کرده است.
کشته شدن امیرمحمد خالقی واکنشهای گستردهای را در ایران به دنبال داشته است و تجمعات اعتراضی دانشجویان دانشگاه تهران در چند روز گذشته ادامه داشته است.
در این ارتباط، کاراز «سهشنبه های نه اعدام» متشکل از زندانیان معترض به اعدام در ۳۶ زندان سراسر کشور، قتل امیرمحمد خالقی را مشکوک دانسته و حکومت را مسئول این حادثه دانسته است.
دانشجویان معترض دانشگاه تهران هم در تجمع و راهپیمایی روز دوشنبه ۲۹ بهمن با اعتراض به بیتوجهی مقامات به امنیت دانشجویان و صرف هزینهها برای سرکوب آزادیهای فردی آنها و تحمیل حجاب اجباری مدنظر حکومت بر زنان، شعار دادند: «نفر نفر حجاببان، دریغ از یک نگهبان.»
شوراهای صنفی دانشجویان کشور نیز در بیانیهای تأکید کرده است که «جان دانشجویان نه تنها اولویت مسئولان دانشگاه نیست، بلکه مطلقا اهمیتی در سیاستگذاری دانشگاه ندارد.»