پلیس تهران بزرگ، سه شنبه ۳۰ بهمن، ادعا کرد که عاملان «قتل» امیرمحمد خالقی، دانشجوی دانشگاه تهران، به همراه مالخران اموال مسروقه بازداشت شدند.
براساس گزارش رسانههای حکومتی، عباسعلی محمدیان، فرمانده انتظامی تهران بزرگ، ادعا کرد که پنج نفر در ارتباط با این پرونده، از جمله سارق و قاتل اصلی و مالخران، شناسایی و دستگیر شدهاند.
محمد شهریاری، سرپرست دادسرای جنایی تهران، نیز با اشاره به دستگیری متهمان اعلام کرد که آنها در یک «عملیات قضایی و فنی» بازداشت شدند و در مراحل اولیه تحقیقات، «اعتراف کردند که با انگیزه سرقت اقدام به قتل کردهاند.»
این مقام قضایی از شناسایی هویت متهمان اصلی خبر داد و گفت که «احمد، ترکنشین موتورسیکلت، عامل اصلی قتل، و امیر راننده موتور، همدست او، بوده است.»
شهریاری افزود که این دو نفر در یک منطقه خلوت مقتول را شناسایی کرده و پس از سرقت تلفن همراه و کیف او، چندین ضربه به او وارد کردهاند.
براساس این گزارش، متهم اصلی در بازجوییها گفته که «پس از گرفتن گوشی و کیف مقتول، دو سه ضربه به او زدم و بلافاصله سوار موتور شدم و فرار کردیم. روز جمعه متوجه شدم که چنین اتفاقی را رقم زدهام.»
دادسرای جنایی تهران تأکید کرده است که تحقیقات برای بررسی ابعاد بیشتر این پرونده همچنان در جریان است و اطلاعات تکمیلی در آینده منتشر خواهد شد.
امیرمحمد خالقی، دانشجوی ۱۹ ساله کارشناسی مدیریت کسبوکار دانشگاه تهران، شامگاه چهارشنبه، بر اثر ضربات «چاقوی زورگیران» در نزدیکی این دانشگاه جان خود را از دست داد.
کشته شدن او واکنشهای گستردهای را در ایران به دنبال داشته است و تجمعات اعتراضی دانشجویان دانشگاه تهران در چند روز گذشته ادامه داشته است.
در تازهترین واکنش، کاراز «سهشنبه های نه اعدام» متشکل از زندانیان معترض به اعدام ۳۶ زندان سراسر کشور، قتل امیرمحمد خالقی را مشکوک دانسته و حکومت را مسئول این حادثه دانسته است.
همچنین با گذشت شش روز از کشته شدن امیرمحمد خالقی، دانشجوی ۱۹ ساله دانشگاه تهران، اعتراضات دانشجویی در ایران همچنان ادامه دارد.
دانشجویان معترض دانشگاه تهران در تجمع و راهپیمایی روز دوشنبه ۲۹ بهمن با اعتراض به بیتوجهی مقامات به امنیت دانشجویان و صرف هزینهها برای سرکوب آزادیهای فردی آنها و تحمیل حجاب اجباری مدنظر حکومت بر زنان، شعار دادند: «نفر نفر حجاببان، دریغ از یک نگهبان.»
شوراهای صنفی دانشجویان کشور در واکنش به کشته شدن این دانشجوی جوان در بیانیهای تأکید کرده است که «جان دانشجویان نه تنها اولویت مسئولان دانشگاه نیست، بلکه مطلقا اهمیتی در سیاستگذاری دانشگاه ندارد.»