روند خروج سرمایه از بورس و بیتوجهی سرمایهگذاران به اظهارات و اقدامات مقامات و نهادهای ذیربط نگرانیها نسبت به شرایط عرضه سهامشرکتهای جدید را افزایش داد تا در نهایت سازمان بورس و اوراق بهادار از لغو عرضههای اولیه «تا اطلاع ثانوی» خبر دهد.
خبرگزاریها در ایران، در این رابطه نوشتند که قادر معصومی خانقاه، مدیر جدید نظارت بر بورسهای سازمان بورس و اوراق بهادار لغو عرضههای اولیه را در راستای «حمایت از بازار سرمایه با توجه به شرایط کنونی» دانسته است.
روزنامه «دنیای اقتصاد» چاپ تهران در شماره امروز یکشنبه ۲۹ بهمن نوشته است که نزدیک شدن شاخص بورس به کف سطح روانی مهم ۲ میلیون واحد حکایت از آن دارد که در صورت حمایت نشدن از تقاضا در بازار سهام طی روزهای آتی، ممکن است شاهد شدت گرفتن عرضه و در نهایت افت شاخص به محدودههای پایینتر نیز باشیم.
بنابر اعلام این روزنامه روز گذشته شنبه ۲۸ بهمن شاخصکل بورس تهران با ۸۹ صدم درصد افت با بیشترین مقدار کاهشدرصدی طی ۱۷ روز معاملاتی اخیر مواجه شد.
برهمین اساس در روز شنبه ۲۹۳ میلیارد تومان خروج پول حقیقی در چهارمین روز متوالی بهثبت رسید.
شماری از کارشناسان و فعالان بازار سرمایه بر این باورند که انتشار گواهی سپرده ۳۰ درصدی، ۲ بار ابلاغ بخشنامه نرخ خوراک پتروشیمیها، جهش حق انتفاع معادن و ابلاغ دستورالعمل قیمتگذاری نفت برای پالایشگاهها تنها نمونهای از اقدامات «ضد تولید» و «ضد سرمایهگذاری» است که در چند وقت اخیر بر سر بازار سرمایه آوار شده است.
شرایط بوجود آمده در بازار سهام و تداوم آن در حالی است که یکی از وعدههای اقتصادی ابراهیم رئیسی برای رسیدن به پاستور، ساماندهی بورس بود.
رئیسی در این رابطه گفته بود که «دنبال آن هستیم تا بازار سرمایه ثبات پیدا کرده، سهامداران به آرامش برسند و بازار سرمایه بازار پررونقی باشد که سهامداران و کشور از آن منتفع شوند.»
اظهارات رئیسی در عمل اما اجرایی نشده و در همین زمینه روزنامه «دنیای اقتصاد» در بررسی شرایط بورس در دوران رئیسی نوشته است که «بررسی روند بورس تهران از مرداد ۹۹ حاکی از این است که هر بار بازار خیز صعودی برداشته برخی سیاستگذاریها مانع از تداوم روند صعودی بوده است.»