یک مقام سازمان بورس و اوراق بهادار ایران اعلام کرد معاملات در بازار سرمایه کشور نسبت به «روزهای اوج بازار در سال ۹۹»، به «یکپنجم» کاهش یافته است.
به گزارش ایلنا در روز سهشنبه ۱۴ دی، روحالله دهقان، مدیرعامل شرکت مدیریت فناوری بورس، با اشاره به «کاهش ۸۰ درصدی» میزان معاملات در بازار سرمایه، گفته است: «در دوران اوج بازار روزانه حدود ۵ میلیون معامله به ارزش ۳۰ هزار میلیارد تومان انجام میشد که امروز تعداد معاملات به حدود ۸۰۰ هزار تا یک میلیون معامله رسیده و از نظر ارزشی حدود ۵ هزار میلیارد تومان است.»
مدیرعامل شرکت مدیریت فناوری بورس همچنین تأکید کرده است که سامانههای بورس از «یک شرکت فرانسوی» خریداری شده و «به دلیل مسائل تحریمی دسترسی به پشتیبانی نداریم.»
شركت مديريت فناوری بورس تهران یکی از شركتهای زیر مجموعه سازمان بورس و اوراق بهادار است که «برای ارايه خدمات به چرخه كامل معاملات الكترونيكی ابزارهای مالی به اركان بازار سرمايه» با هدف «بهبود كيفيت خدمات و افزايش رضايت مشتريان بازار سرمايه» فعالیت میکند.
خودداری جمهوری اسلامی ایران از پیوستن به «افایتیاف» مناسبات تجاری این کشور با جهان را با دشواری مواجه کرده است.
گروه ویژه اقدام مالی (افایتیاف) یک سازمان بیندولتی مستقر در پاریس و یکی از نهادهای ناظر بر تبادلات مالی جمهوری اسلامی ایران پس از امضای برجام است. افایتیاف وظیفه دیدهبانی بر شفافیت مالی در نقل و انتقالهای بانکی بینالمللی، جلوگیری از پولشویی و تأمین مالی تروریسم را عهدهدار است.
این سازمان بارها از جمهوری اسلامی ایران خواسته به کنوانسیونهای پالرمو (کنوانسیون مبارزه با جرایم سازمان یافته فراملی) و سیافتی (کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم) بپیوندد.
پانزدهم آذر ماه غلامحسین محسنی اژهای، رئیس قوه قضاییه گفته بود: قرائن و شواهد این گونه حکایت میکند که یک روال عادی و متعارف در بورس رقم نمیخورد» و «عده کثیری از مردم اعتماد کردهاند و پول خود را وارد بورس کردهاند و حالا متضرر شدهاند.»