لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۴۱

شماری از معلمان و فعالان کارگری بازداشت‌شده به قید وثیقه‌های سنگین آزاد شدند


نمایی از ورودی زندان اوین. آرشیو
نمایی از ورودی زندان اوین. آرشیو

تشکل‌های کارگری از آزادی شماری از فعالان کارگری و معلمان بازداشت‌شده در روزهای یکشنبه و دوشنبه، هفدهم و هجدهم اردیبهشت، خبر دادند.

به گفته آنها، آنیشا اسداللهی، فعال کارگری و مترجم سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه؛ ریحانه انصارینژاد، فعال کارگری؛ الدوز هاشمی، فعال صنفی معلمان؛ ژاله روحزاد، معلم بازنشسته و فعال صنفی معلمان؛ هیراد پیربداقی، فعال کارگری؛ و عسل محمدی، فعال کارگری؛ به قید وثیقه‌های سنگین، از جمله وثیقه‌های یک میلیارد تومانی، به طور موقت آزاد شده‌اند.

آنها روز هشتم اردیبهشت همراه با تعداد دیگری از فعالان کارگری و معلمان در جریان دیدار با خانواده محمد حبیبی، سخنگوی زندانی کانون صنفی معلمان تهران، در منزل او، به دست ماموران امنیتی بازداشت شدند. در همان روز، شماری از بازداشت شدگان آزاد شدند.

اما ۹ تن از آنان به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شدند. سروناز احمدی، کامیار فکور، و حسن ابراهیمی تا عصر دوشنبه همچنان زندانی بوده‌اند.

در این ارتباط، سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه خواستار آزادی بی ثید و شرط آنها شد.

  • جلسه بررسی پرونده داود رضوی به تعویق افتاد

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه همچنین خبر داد که جلسه بررسی پرونده داود رضوی، عضو زندانی هیات مدیره این تشکل، پس از ۸ ماه بلاتکلیفی، روز یکشنبه به علت عدم هماهنگی دادگاه انقلاب اسلامی و زندان برگزار نشد.

بر اساس این گزارش، پس از مراجعه وکیل آقای رضوی به دادگاه و پیگیری‌های او، شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی نامه احضار داود رضوی را اشتباها به زندان تهران بزرگ ارسال کرده بود، در صورتی که وی مدتی است که دوباره به زندان اوین منتقل شده است.

به گفته سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، از این رو، برگزاری جلسه به دستور قاضی پرونده به روز دیگری موکول شده است.

داود رضوی، عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد، در مهرماه ۱۴۰۱ بازداشت شد و پس از گذشت ۸ ماه، که شامل بازجوییهای طولانی، نگه داشته شدن در سلول انفرادی، انتقال از زندان اوین به زندان تهران بزرگ و انتقال دوباره به اوین و مشکلات جسمی متعدد بوده است، کماکان در بلاتکلیفی به سر میبرد.

در این ارتباط، حتی قرار وثیقه و‌ یا مرخصی استعلاجی با‌ وجود بیماری برای او ‌تعیین ‌نشده است.

علاوه بر آقای رضوی، رضا شهابی، عضو هیات مدیره و حسن سعیدی، عضو سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، هم در سال گذشته بازداشت و به اتهام‌های امنیتی به زندان محکوم شدهاند.

سندیکا خواستار برگزاری هر چه سریع‌تر جلسه بررسی پرونده داود رضوی، لغو تمام «اتهامات بی پایه و‌ اساس و‌ پرونده‌سازی علیه این‌کارگر زندانی و همچنین آزادی بی قید و شرط داود رضوی، رضا شهابی، حسن سعیدی و سایر فعالان کارگری و معلمان» شد.

در این حال، خبرگزاری هرانا گزارش داد که نرگس منصوری، فعال مدنی و از اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، روز شنبه شانزدهم اردیبهشت، در پی حال نامساعد جسمانی از زندان اوین به بیمارستان پارس تهران منتقل شد و مورد عمل جراحی قرار گرفت.

هرانا به نقل از یک منبع مطلع نوشت که خانم منصوری پس از انجام عمل جراحی رحم کماکان در بیمارستان به سر می‌برد.

نرگس منصوری در اوایل سال ۱۴۰۱ توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. او در آبان سال ۹۸، در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست قاضی افشاری، از بابت اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» به ۵ سال حبس تعزیری و از بابت اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس تعزیری محکوم شده بود.

نرگس منصوری از امضاکنندگان بیانیه چهارده فعال زن برای استعفای علی خامنه‌‌ای بوده است.

XS
SM
MD
LG