بنابر اعلام محمدرضا سهرابی، معاون بهداشت دانشگاه بهشتی سن شروع استعمال دخانیات در ایران به ۹ سال رسیده و هرچه سن استعمال پایینتر بیاید ترک آن سختتر است.
خبرگزاری مهر وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی به نقل از محمدرضا سهرابی نوشته است: «آمار نگران کننده افزایش شیوع استعمال سیگار توسط بانوان است که در سال ۱۳۹۵ میزان شیوع مصرف بانوان ۲/۴ بوده و در سال ۱۴۰۰ به ۴/۲ رسیده است.»
سهرابی تاکید کرده که ۲۰ سال از تصمیم قانون مبارزه با استعمال دخانیات گذشته و باید اصلاح قانون در این موضوع صورت گیرد.
محمدرضا مسجدی مدیر جمعیت مبارزه با دخانیات ایران نیز در این رابطه با انتقاد از انفعال دستگاههای حکومتی در مبارزه با دخانیات گفته که «نشست ستاد کشوری دخانیات هشت سال است که تشکیل نشده است.»
رییس انجمن متخصصان داخلی ایران نیز ۱۵ آذرماه گفته بود که مصرف سیگار در کشور به کودکان ده ساله رسیده که این امر خطر حرکت این کودکان به سمت مواد مخدر در سالهای آتی را در پی دارد.
دکتر ایرج خسرونیا در گفت وگو با خبرنگار شفقنا با هشدار نسبت به گسترش استعمال دخانیات به خصوص سیگار و قلیان در میان نوجوانان و زنان تاکید کرده بود: «تحقیقات صورت گرفته نشان میدهد در سالهای قبل و ابتدایی انقلاب عمدتا افراد در سنین بالاتری به مصرف سیگار روی میآوردند اما در دو دهه گذشته این آمار تغییر کرده و شمار کودکان سیگاری به شدت افزایش یافته است.»
حمیدرضا شاهسون، دبیر جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران نیز اردیبهشت امسال گفته بود تولید سیگار در کشور نسبت به سالهای قبل سه برابر شده و سن مصرف دخانیات در ایران به دبستانها رسیده است. او همچنین از رشد ۱۳۳ درصدی استعمال سیگار در میان زنان خبر داد.
این در حالی است که مصرف سیگار در اغلب کشورهای جهان نسبت به دهههای پیشین به شدت کاهش یافته و اکنون جمعیت سیگاریهای آمریکا، به کمترین میزان تاریخ، یعنی دوازده درصد کل جمعیت رسیده است در حالی که این رقم در دهه شصت میلادی ۶۷ درصد کل آمریکاییها را شامل میشد.