سفیر بریتانیا در تهران با رد گزارشهای منتشر شده مبنی بازداشت معاون سفیر این کشور در ایران، این اخبار را به کنایه «بسیار جالب» توصیف کرد.
سایمون شرکلیف، سفیر بریتانیا در ایران، روز پنجشنبه ۱۶ تیر با انتشار توییتی به زبان فارسی اعلام کرد معاون سفیر پیشین بریتانیا با پایان مأموریتش در دسامبر گذشته ایران را ترک کرده است.
روز چهارشنبه خبرگزاریهای نزدیک به سپاه پاسداران از بازداشت چند دیپلمات خارجی توسط سازمان اطلاعات سپاه در ایران خبر دادند و آنها را را به «جاسوسی» متهم کردند.
خبرگزاری فارس بدون اشاره به تاریخ دستگیری و تداوم احتمالی بازداشت، نوشت که سپاه آنها را «در حال جاسوسی و نمونهبرداری از خاک» در یک «منطقه ممنوعه» در «کویر مرکزی ایران توسط پهپادهای سپاه رصد» و دستگیر کرده است.
این دو رسانه همچنین عنوان کردند که معاون سفیر بریتانیا به همراه خانواده به کویر شهداد رفته بود، و «بعد از عذرخواهی از کشور اخراج» شد.
این تصاویر همچنین از تلویزیون جمهوری اسلامی نیز پخش شد، اما یک سخنگوی وزارت خارجه بریتانیا روز چهارشنبه گزارشها مبنی بر دستگیری چند دیپلمات بریتانیایی را نادرست خواند و اعلام کرد: «این ادعاها کذب محض هستند.»
از سویی، وزارت امور خارجه لهستان روز پنجشنبه در بیانیهای بازداشت یک دانشمند اهل این کشور توسط جمهوری اسلامی ایران را تایید و اعلام کرد در تلاش برای بازگرداندن او «در اسرع وقت» است.
مقامات جمهوری اسلامی ایران بارها گردشگران خارجی و شهروندان دو تابعیتی کشورهای مختلف را به جاسوسی متهم کرده و آنها را بازداشت کردهاند.
بازداشتشدگان و خانواده آنها بارها اتهامات تشکیلات امنیتی جمهوری اسلامی را واهی خوانده و آنها را رد کردهاند. کارشناسان با گروگانگیر خواندن جمهوری اسلامی ایران میگویند جمهوری اسلامی با بازداشت افراد بیگناه سعی دارد از آنها در روابط خود با دیگر کشورها چانهزنی کند. گروهها و فعالان حقوق بشری نیز پیشتر این اقدامات را محکوم کردهاند.
اقدامات تشکیلات امنیتی ایران باعث شده است که کشورهای خارجی نسبت به سفر گردشگران و شهروندان به ایران هشدار دهند و از آنها بخواهند که به این کشور سفر نکنند.