در ساعات پایانی جمعه به وقت محلی دو انفجار، تیراندازی و گروگانگیری در سه نقطه متفاوت پاریس به وقوع پیوست، که بنابر گزارش ها تاکنون دست کم ۶۰ کشته بر جای گذاشته است.
یک مورد تیراندازی در اطراف رستورانی در منطقه ۱۰ در شمال شرق پاریس رخ داد، و یک مقام پلیس تعداد قربانیان این حادثه را تاکنون ۱۱ نفر گزارش کرده است.
در حادثه ای دیگر، به دنبال گروگانگیری در سالن یک تئاتر در نقطه دیگری در مرکز پایتخت، تیراندازی به وقوع پیوست که به گفته یک مقام دیگر پلیس فرانسه تاکنون ۱۵ قربانی داده است.
به گزارش رسانه های فرانسوی، حدود ۱۰۰ نفر در داخل سالن تئاتر به گروگان گرفته شده اند، و با وجود اعزام نیروهای امنیتی، این گروگانگیری همچنان در جریان است.
همزمان صدای دو انفجار در خارج از یک استادیوم ورزشی در شمال پاریس – که محل برگزاری دیدار دوستانه تیمهای فوتبال آلمان و فرانسه بود – شنیده شد. از علت این انفجارها و تعداد قربانیان آنها خبری منتشر نشده است.
هنوز مشخص نیست آیا این حوادث هماهنگ شده بودهاند و ارتباطی بین آنها وجود دارد یا خیر. مسئولیت این حوادث را هنوز هیچ شخص یا گروهی به عهده نگرفته است؛ اما یک منبع آگاه در امور تروریسم، گفته است با توجه به الگوی حملات، احتمال دخالت گروه القاعده در این حملات مطرح است.
اوباما در واکنش به حوادث پاریس: آمریکا در کنار فرانسه ایستاده است
اندکی پس از انتشار اخبار مربوط به انفجار، گروگانگیری و تیراندازی در پایتخت فرانسه که منجر به کشته شدن دهها نفر شده است، رئیس جمهوری ایالات متحده، ضمن ابراز تاسف از وقوع این حوادث گفت فرانسه همپیمان دیرینه آمریکا است و ما در کنار مردم و دولت فرانسه ایستاده ایم.
باراک اوباما که در حضور خبرنگاران در کاخ سفید سخن میگفت، با بیان این که پاریس جایگاه ویژه ای در سیر تکامل بشری داشته است، گفت تعهد مردم فرانسه به زندگی، به آزادی، و به شادی، نه تنها ارزش جامعه فرانسه است، بلکه ارزشی برای همه جوامع بشری است.
به گزارش شبکه تلویزیونی ان.بی.سی، آژانس امنیت ملی ایالات متحده در پی وقوع حوادث جمعه شب پاریس اعلام کرد آمریکا در حال حاضر با هیچ تهدید معتبری روبرو نیست.