شهروز جویانی، روزنامهنگار و ویراستار پیشکسوت ایرانی، در پی گذراندن بیماریهایی از جمله آلزایمر و پارکینسون، در ۷۳ سالگی در تهران درگذشت.
محمدرضا (شهروز) جویانی در سال ۱۳۲۹ متولد شد و در جوانی کار خود را در زمینه ادبیات و سینما در مجله «سینمای آزاد» آغاز کرد.
منابع خبری گزارش دادهاند که شهروز جویانی روز یکشنبه ۱۵ آبان در یک «خانه سالمندان» در تهران درگذشته است.
او در سال ۱۳۵۸ در زمانی که مسئولیت بخش سینمایی روزنامه آیندگان را برعهده داشت، با توقیف این روزنامه بازداشت شد و مدتی زندانی بود.
مشارکت در انتشار گاهنامههای «فرهنگ نوین» و «سینمای نوین»، و ماهنامههای «مفید» و «پیام امروز»، «آینه» و هفتهنامه «ایران امروز» از جمله آثار فرهنگی و رسانهای است که جویانی در کارنامه خود دارد.
حسن نمکدوست، مدرس روزنامهنگاری، شهروز جویانی را «روزنامهنگاری درجه یک» توصیف کرده که مسبب گرد آمدن اعضای تحریریه «پیام امروز» و انتشار این مجله پرمخاطب در دهه ۷۰ خورشیدی دانسته است.
نیما افشار نادری، روزنامهنگار نیز، با بیان این که «مطبوعات ایران تاریخی دارد که روی گوگل یافت نمیشود»، در واکنش به درگذشت این روزنامهنگار پیشکسوت نوشت که جویانی در سالهای پیش از «بهار اصلاحاتی مطبوعات» برای «زنده کردن مطبوعات» تلاش کرد، «اما نشد.»