لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۴۸

یک مقام دولتی در ایران از اعزام کارشناس شتاب‌دهنده پزشکی به ونزوئلا خبر داد


مهاجرت پزشکان ایرانی به خارج از کشور، یکی از موضوعات مورد توجه سال‌های اخیر است.
مهاجرت پزشکان ایرانی به خارج از کشور، یکی از موضوعات مورد توجه سال‌های اخیر است.

یک مقام جمهوری اسلامی روز شنبه ۳۰ اردیبهشت اعلام کرد که کارشناسانی را به ونزوئلا می‌فرستد تا به شتاب‌دهنده‌های پزشکی در بیمارستان‌هایی که گفته است به‌دلیل تحریم‌های غرب متوقف شده‌اند کمک کنند.

خبرگزاری رویترز گزارش داد که بر اساس پیامی که محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در شبکه اجتماعی ایکس منتشر کرده، ونزوئلا از ایران برای راه اندازی شتاب‌دهنده پزشکی که در پرتودرمانی برای بیماران سرطانی استفاده می‌شود، درخواست کمک کرده است.

شتاب‌دهنده، دستگاهی است که در آن ذرّات باردار، مانند ذرات بنیادی، هسته اتم‌ها یا اتم‌های یونیزه شده، مولکول‌ها یا قسمت‌های مولکول به وسیلهٔ میدان‌های الکتریکی یا مغناطیسی تا سرعت‌های بسیار زیادی شتاب‌داده می‌شوند. به‌طوری‌که سرعت بسیاری از آن‌ها، حتی تا نزدیکی‌های سرعت نور می‌رسد.

ونزوئلا علاوه بر روابط نزدیک با جمهوری اسلامی، متحد روسیه و چین است.

بازگشت تحریم‌های آمریکا علیه صنعت نفت ونزوئلا، اتحاد این کشور با ایران را برای سرپا نگه‌داشتن بخش انرژی عقب‌مانده آن حیاتی کرده است.

ادعای ارسال کارشناسان پزشکی به ونزوئلا در حالی‌است که ۱۸ اردیبهشت، ایرج فاضل وزیر پیشین بهداشت در جمهوری اسلامی با تاکید بر اینکه که «یک عده جاهل» گروه‌های «مرجع کشور» را نشانه گرفته‌اند، گفت که مشکلات فعلی «به افول پزشکی در ایران منجر می‌شود.»

فاضل هشدار داده که با این روند تا ۱۰ سال دیگر باید «متخصصان این رشته‌ها را از خارج وارد کنیم و دوباره بیماران را برای جراحی‌های تخصصی به خارج بفرستیم.»

در سال‌ها و ماه‌های اخیر پرستاران و کارکنان حوزه درمان در ایران بارها نسبت به وضعیت شغلی خود و مشکلات آن در شهرهای مختلف ایران اقدام به برگزاری تجمعات اعتراضی کرده‌اند.

روزنامه هم‌میهن نیز چندی پیش با انتشار گزارشی به معضلات کادر درمان در ایران پرداخته و مسائلی همچون استعفا، ترک شغل و ترک کار پرستاران را بررسی کرده است که نشان می‌دهد در ماه‌های اخیر فارغ از خودکشی‌ها، گروهی از پرستان در بیمارستان‌های مختلف کشور به صورت «دسته جمعی» استعفا کرده‌اند.

محمد میرزابیگی، رئیس کل سازمان نظام پرستاری در چهارم دی ماه سال گذشته گفته بود: بالغ بر ۱۰ هزار نفر از «ناب‌ترین پرستاران» ایران «ترک شغل و مهاجرت» از کشور را پیش گرفته‌اند.

بحران پزشکی و مهاجرت گسترده کادر درمان در ایران از دو سال پیش شدت گرفت و بار‌ها نسبت به عواقب این موضوع هشدار داده شد.

بر اساس آمار اعلام شده از سوی رضا لاری‌پور، سخنگوی سازمان نظام پزشکی، مهاجرت جامعه پزشکی نسبت به سال‌های قبل از کرونا افزایش دو برابری داشته و ایران اکنون به ۵ قاره جهان پزشک «صادر» می‌کند.

XS
SM
MD
LG