لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۵۵

دست‌کم ۷ فعال حقوق زنان در استان گیلان بازداشت شدند


مقاومت مدنی زنان ایران. آرشیو
مقاومت مدنی زنان ایران. آرشیو

گزارش سایت «بیدار زنی» و نیز فعالان مدنی در ایران حاکی از بازداشت دست‌کم ۷ تن از فعالان حقوق زنان در شهرهای رشت، بندر انزلی، فومن و لاهیجان در استان گیلان در روز چهارشنبه ۲۵ مرداد، است.

بر اساس این گزارش‌ها، جلوه جواهری، زهرا و زهره دادرس، فروغ سمیع‌نیا و متین یزدانی در رشت، و یاسمین حشدری، فعال حقوق زنان و شاعر در بندر انزلی به دست ماموران امنیتی بازداشت شده‌اند.

به نوشته بیدار زنی، این ۵ تن در منازل خود بازداشت شده‌اند و هنوز از وضعیت آنها و نهاد بازداشت‌کننده، اطلاعی در دست نیست.

همچنین یک فعال مدنی در ایران به صدای آمریکا خبر داد که نگین رضایی، فعال حقوق زنان، ساکن شهر فومن، و واحده خوش‌سیرت، فعال حقوق زنان، در منزلش در لاهیجان بازداشت شده‌اند.

پیش از این نیز گزارش‌هایی در مورد تشدید فشارهای امنیتی و قضایی علیه زنان و دختران مخالف حجاب احباری از سوی جمهوری اسلامی هستند، منتشر شده است.

در این ارتباط، برخی گزارش‌‌ها حاکی از بازداشت الهه عسکری، عکاس و بلاگر اینستگرامی، در صبح روز چهارشنبه است.

بر اساس این گزارش‌ها، خانم عسکری هنگام مراجعه به اداره گذرنامه برای گرفتن مدارکی که در فرودگاه از او ضبط شده بود، به دست ضابطین وزارت اطلاعات بازداشت و پس از تفتیش محل سکونتش به زندان اوین منتقل شد.

شورای بازنشستگان ایران هم در این مورد نوشت: «در حالی که مبارزه مدنی زنان در کوچه و خیابان علیه حجاب اجباری ادامه دارد، در آستانهٔ سالگرد کشته‌ شدن مهسا امینی، فشار بر فعالان حقوق زن در ایران از راه احضار، بازداشت و احکام قضایی سنگین در حال افزایش است.»

در این حال، روزنامه شرق روز سه‌شنبه ۲۴ مرداد، خبر داد که جمعی از فعالان حقوق کودکان طی نامه‌ای سرگشاده، با اشاره به وضعیت سلامت زهره صیادی، فعال اجتماعی و حقوق کودکان، خواستار آزادی او برای طی روند درمان‌اش شدند.

خانم صیادی که در سال ۹۸ بازداشت شده بود، از سوی دادگاه به اتهام «اخلال در نظم عمومی از طریق تهیه آب و غذا و لباس گرم و توزیع آن بین اغتشاش‌گران و معترضان خیابانی»، به یک سال زندان محکوم شد. این حکم در دادگاه تجدیدنظر تایید شد.

به نوشته شرق، به گفته رضا صیادی، پدر زهره صیادی، او «از سال گذشته درگیر بیماری سرطان است‌ و در حالی به زندان منتقل شده که دوره درمان او تمام نشده و بر اساس تشخیص پزشک، او حداقل تا پایان امسال نیاز به تزریق دارو دارد و بعد از پایان این دوره نیز احتمال تمدید دوره درمان با نظر پزشک وجود دارد.»

در بخشی از نامه سرگشاده فعالان حقوق کودکان آمده است: «بیش از ۲ ماه است که زهره صیادی با وجود آنکه در میانه جنگ با سرطان است، در زندان بوده و تنها برای جلسات شیمی‌درمانی و تزریق دارو به مرخصی درمانی می‌آید. بدیهی است که با توجه به شرایط بیماری، خانم صیادی تحمل حتی یک روز حبس در زندان را ندارد که در نتیجه جان او را به خطر می‌اندازد.»

آنها با اشاره به «تلاش‌های بی‌دریغ و بی‌وقفه زهره صیادی برای احقاق حقوق کودکان، به خصوص کودکان بدون شناسنامه و کودکان فراموش‌شده سیستان و بلوچستان» در سالیان اخیر، خواستار آزادی بی‌درنگ و بی‌قیدوشرط وی شدند.

XS
SM
MD
LG