نیکوس کریستودولیدس، رئیس جمهوری قبرس، روز شنبه ۲۶ اسفند، اعلام کرد که دومین محموله کمکهای دریایی آماده ارسال به غزه است.
اولین محموله از کمکهای بشردوستانه ارسالی از طریق دریا که حدود ۲۰۰ تُن مواد غذایی بود، اواخر روز جمعه ۲۵ اسفند، به سواحل غزه رسید.
رئیس جمهوری قبرس روز شنبه به خبرنگاران گفت کشتی «اُپن آرمز» که حامل اولین محموله کمکهای بشردوستانه بود، در راه بازگشت به قبرس است.
محموله دوم شامل ۲۴۰ تُن مواد غذایی، در بندر لارناکا بارگیری شده است.
موسسه خیریه «آشپزخانه مرکزی جهان» که با همکاری امارات متحده عربی و سازمان خیریه «اُپن آرمز» و با حمایت دولت قبرس این ماموریت را ترتیب داده است، اعلام کرد که محموله دوم شامل مواد غذایی کنسروشده و محصولات فلهای است.
محموله دوم همچنین شامل دو دستگاه لیفتراک و یک جرثقیل برای تسهیل فرایند تحویل کمکهای دریایی آینده به غزه است. به گفته «آشپزخانه مرکزی جهان»، یک کشتی با هشت خدمه به منظور کار با ماشینآلات و تخلیه کمکها، کشتی حامل دومین محموله کمکهای بشردوستانه را همراهی میکند.
این سازمان خیریه نخستین محموله کمکهای بشردوستانه را بر روی یک اسکله موقت که از آوار ساختمانهای ویرانشده غزه ساخته است، تخلیه کرد.
همچنین «اُپن آرمز» روز جمعه با انتشار پستی در رسانه اجتماعی ایکس ابراز امیدواری کرد این کریدور جدید به همراه دیگر کریدورها موجب کاهش گرسنگی، آلام و رنجها، و بازگشت انسانیت به جمعیت غیرنظامی غزه شود.
همزمان آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک، اونروا، روز شنبه اعلام کرد از هر سه کودک زیر دو سال در شمال غزه، یک کودک از سوء تغذیه شدید رنج میبرد. این نهاد وابسته به سازمان ملل همچنین نسبت به وقوع قحطی در غزه هشدار داد.
پس از حمله تروریستی ۱۵ مهر شبه نظامیان حماس به اسرائیل که منجر به کشتهشدن ۱۲۰۰ تن و گروگان گرفته شدن بیش از ۲۵۰ تن دیگر شد، اسرائیل تهاجم به غزه را با هدف نابودی این گروه اسلام گرای تحت حمایت جمهوری اسلامی آغاز کرد.
این تهاجم موجب آواره شدن اکثریت جمعیت ٢ میلیون و ۳۰۰ هزار نفری غزه شده است که نیاز فوری به مواد غذایی و دیگر مایحتاج زندگی دارند.
به رغم تبعات ویرانکننده حمله تروریستی حماس به اسرائیل، مقامات این گروه اسلام گرا از آن زمان چندین بار تاکید کردهاند در صورت توان، حملهای مشابه را بارها تکرار خواهند کرد.
حماس بدون اشاره به تعداد اعضای کشتهشده خود در نتیجه تهاجم اسرائیل به غزه میگوید بیش از ٣١ هزار فلسطینی ساکن غزه تا کنون کشته و حدود ٧٣ هزار تن دیگر زخمی شدهاند.
بخش فارسی صدای آمریکا نمیتواند به طور مستقل آمار و ارقام ارائهشده از سوی حماس را راستیآزمایی یا تایید کند. در عین حال، اسرائیل بارها تاکید کرده است که حماس از غیر نظامیان فلسطینی به عنوان سپر انسانی استفاده می کند.
ایالات متحده، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل، و شمار دیگری از کشورها در جهان حماس را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دادهاند.