لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۳۸

اولین کشتی حامل کمک‌های غذایی به سواحل غزه رسید


کشتی «اُپن آرمز» حامل ۲۰۰ تن مواد غذایی در نزدیکی ساحل غزه
کشتی «اُپن آرمز» حامل ۲۰۰ تن مواد غذایی در نزدیکی ساحل غزه

همزمان با رد پیشنهاد آتش‌بس حماس از سوی اسرائیل، اولین کشتی حامل کمک‌های غذایی روز جمعه ۲۵ اسفند به سواحل نوار غزه رسید.

سازمان خیریه «آشپزخانه مرکزی جهان» قصد دارد که کشتی «اُپن آرمز» حامل ۲۰۰ تن مواد غذایی را در یک اسکله موقت تحویل ساکنان غزه دهد، اگرچه هنوز جزئیات دقیق چگونگی انجام این کار در دسترس نیست.

موفقیت این مسیر دریایی جدید می‌تواند به کاهش بحران گرسنگی در غزه کمک کند. به گزارش خبرگزاری رویترز، صدها هزار غیرنظامی فلسطینی در غزه با سوء تغذیه دست و پنجه نرم می‌کنند و برخی کودکان در بیمارستان‌های شمال غزه از شدت گرسنگی جان خود را از دست داده‌اند.

با این حال، آژانس‌های امدادرسانی بارها هشدار داده‌اند که کمک‌های دریایی و هوایی نمی‌تواند پاسخگوی کل نیازهای ساکنان غزه باشد.

سازمان ملل متحد می‌گوید کل جمعیت ٢ میلیون و ۳۰۰ هزار نفری غزه از بحران غذایی رنج می‌برند و یک‌چهارم آنها به ویژه در شمال غزه در آستانه قحطی هستند.

مقامات بهداشتی غزه تحت کنترل حماس، از کشته شدن ٢١ تن و زخمی شدن ۱۵۰ نفر دیگر در صف توزیع کمک‌های بشردوستانه در غزه خبر دادند.

حماس مدعی است نیروهای اسرائیلی پنجشنبه شب با تیراندازی به سوی صف کسانی که در انتظار دریافت کمک‌ها بودند، عامل این حادثه است.

اسرائیل این اتهام حماس را رد کرده است.

  • پاسخ اسرائیل به پیشنهاد آتش‌بس حماس: مبتنی بر مطالبات غیرواقعی است

اسرائیل پیشنهاد جدید گروه شبه نظامی حماس برای مبادله گروگان‌ها و زندانیان و برقراری آتش‌بس در غزه را مبتنی بر مطالبات غیرواقعی دانست و رد کرد.

بر اساس گزارش‌ها، پیشنهاد حماس شامل آزادی گروگان‌های اسرائیلی در ازای آزادی صدها زندانی فلسطینی است که ۱۰۰ تن از آنها در حال گذراندن حبس ابد هستند.

این گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی در این پیشنهاد گفته است که گروگان های اسرائیلی شامل زنان، کودکان، سالخوردگان و بیماران در ازای آزادی ۷۰۰ تا یک هزار زندانی فلسطینی مبادله شوند.

حماس همچنین گفته است که پس از مبادله اولیه گروگان ها و زندانیان بر سر تاریخ آتش بس دائمی توافق خواهد کرد و پس از مرحله اول، ضرب الاجل عقب نشینی اسرائیل از غزه مورد توافق قرار خواهد گرفت.

پیش از این، دو منبع امنیتی مصر روز ۲۰ اسفند گفته بودند که قاهره در تلاش برای از سرگیری مذاکرات آتش بس در نوار غزه، در تماس با مقامات ارشد حماس و اسرائیل است.

در این ارتباط، «تایمز اسرائیل» روز جمعه ۲۵ اسفند اعلام کرد که پیشنهاد حماس همچنین شامل آزادی سربازان زن در مرحله اول مبادله است.

در این حال، دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، پنجشنبه شب پیشنهاد حماس را «غیر واقعی» نامید و اعلام کرد این کشور به دنبال تحقق اهداف تعیین شده خود در غزه است.

از طرف دیگر، خانواده‌های گروگان‌ها در بیانیه‌ای با استقبال از این پیشنهاد گفتند که «برای اولین بار، می‌توانیم تصور کنیم که دوباره آنها را در آغوش بگیریم.»

  • تلاش مصر برای تحقق توافق آتش‌بس در غزه

عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهوری مصر، روز جمعه ۲۵ اسفند گفت کشورش امیدوار است طی روزهای آینده یک توافق آتش‌بس در غزه تحقق یابد که موجب افزایش کمک‌های بشردوستانه به ساکنان غزه و بازگشت آوارگان از جنوب به شمال این باریکه پرجمعیت شود.

آقای السیسی همچنین نسبت به خطر تهاجم نیروهای اسرائیلی به شهر رفح هشدار داد. رفح در مرز غزه با مصر به پناهگاه حدود ١ و نیم میلیون فلسطینی ساکن غزه تبدیل شده است.

آقای السیسی گفت: «امیدواریم ظرف حداکثر چند روز به آتش‌بس دست یابیم و تحولی منفی رخ ندهد که وضعیت را از خود متاثر کند.»

رئیس جمهوری مصر در ادامه گفت: «نسبت به آنچه رخ می‌دهد هشدار دادیم و اینکه عدم ورود کمک‌ها منجر به قحطی می‌شود.»

او همچنین هشدار داد امواج جنگ در غزه به منطقه گسترش یافته و از جمله حملات حوثی‌ها به کشتی‌های تجاری در دریای سرخ سبب کاهش ۵۰ درصدی درآمدهای کشورش از کانال سوئز طی ماه‌های گذشته شده است.

  • پیشینه

پس از حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به اسرائیل که منجر به کشته‌شدن ۱۲۰۰ نفر و گروگان گرفته شدن بیش از ۲۵۰ تن دیگر شد، اسرائیل تهاجم به غزه را با هدف نابودی این گروه اسلامگرای تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران آغاز کرد.

مقامات حماس از آن زمان چندین بار تاکید کرده‌اند در صورت توان حمله‌ای اینچنین را بارها تکرار خواهند کرد.

حماس بدون اشاره به تعداد اعضای کشته‌شده خود در نتیجه تهاجم اسرائیل به غزه می‌گوید بیش از ٣١ هزار فلسطینی ساکن غزه تا کنون کشته و حدود ٧٣ هزار تن دیگر زخمی شده‌اند.

بخش فارسی صدای آمریکا نمی‌تواند به طور مستقل آمار و ارقام ارائه‌شده از سوی حماس را راستی‌آزمایی یا تایید کند.

ایالات متحده آمریکا، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل، و شمار دیگری از کشورها حماس را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داده‌‌اند.

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG