مقامات شورای عالی آثار باستانی مصر روز پنجشنبه اعلام کردند که یک راهروی پنهان به طول ۹ متر در نزدیکی ورودی اصلی هرم بزرگ ۴۵۰۰ ساله جیزه کشف شده است که میتواند منجر به یافتههای بیشتری شود.
به گزارش رویترز، کشف جدید داخل هرم - آخرین عجایب هفتگانه جهان باستان که هنوز پابرجا است - تحت پروژهای به نام «اسکن اهرام» انجام شده است.
پروژه اسکن اهرام که در سال ۲۰۱۵ آغاز شده، از فناوری غیرتهاجمی از جمله ترموگرافی مادون قرمز، شبیهسازیهای سهبعدی و تصویربرداری با استفاده از پرتو کیهانی برای مشاهده درون این ساختار استفاده میکند.
بنا بر مقالهای که روز پنجشنبه در مجله «نیچر» منتشر شد، این کشف میتواند به دانش درباره نحوه ساخت هرم کمک کند.
هرم بزرگ جیزه حدود ۲۵۶۰ سال پیش از میلاد مسیح، در دوران فرمانروایی فرعون خوفو یا خئوپس (به یونانی) به عنوان یک مقبره یادبود ساخته شد. این بنا که در اصل به ارتفاع ۱۴۶ متر ساخته شده بود، اکنون ۱۳۹ متر ارتفاع دارد و تا قبل از ساخته شدن برج ایفل در پاریس در سال ۱۸۸۹، مرتفعترین بنای ساخته شده توسط بشر بود.
مصطفی وزیری، رئیس شورای عالی آثار باستانی مصر پس از یک کنفرانس خبری در مقابل هرم، به خبرنگاران گفت: «ما به اسکن ادامه می دهیم تا ببینیم چه کاری می توانیم انجام دهیم... تا سر در بیاوریم چه چیزی از زیر آن یا فقط تا انتهای این راهرو میتوانیم پیدا کنیم.»
در سال ۲۰۱۷، پژوهشگران پروژه «اسکن اهرام» کشف یک فضای خالی به طول حداقل ۳۰ متر در داخل هرم بزرگ را اعلام کردند، که اولین ساختار داخلی بزرگ کشف شده در این هرم از قرن نوزدهم به بعد بود.