رئیس سازمان بازرسی کل کشور از تکمیل شدن پرونده بورسیههای غیرقانونی خبر داد و گفت که این پرونده به مراجع قضایی سپرده میشود. این در حالی است که تعدادی از نمایندگان منتقد دولت در مجلس، کمیتهای برای بررسی موضوع بورسیهها تشکیل دادهاند.
ناصر سراج، رئیس سازمان بازرسی کل کشور، روز یکشنبه در جمع خبرنگاران گفت: «پروندهها تکمیل شدهاند اما آنها را به جایی که باید میفرستیم. هرکدام از آنها در صلاحیت یک مرجع است مانند دیوان عدالت اداری، دیوان محاسبات و چند مرجع دیگر.»
وزارت علوم ایران خرداد ماه گذشته از پذیرش هزاران بورسیه غیرقانونی طی سالهای آخر دولت محمود احمدینژاد خبرداد و اعلام کرد که در حال رسیدگی به وضعیت آنهاست. اعلام وجود بیش از ۳ هزار بورسیه غیرقانونی در دانشگاهها اعتراض برخی از نمایندگان مجلس را به دنبال داشت به طوری که برخورد وزارت علوم با موضوع بورسیهها، یکی از دلایل استیضاح رضا فرجی دانا، وزیر علوم دولت روحانی عنوان شد.
وزارت علوم اعلام کرده بود که تعدادی از دانشجویان، با معدل کمتر از حدنصاب پذیرفته شدهاند و تعدادی هم در رشتهها غیرمرتبط یا بدون جایابی بورسیه شدهاند. دانشجویان بورسیه پس از ادامه تحصیل در دانشگاهها به تدریس خواهند پرداخت و مسئولان وزارت علوم اعلام کردند که این موضوع نگرانی آنها را از وجود بورسیههای غیرقانونی بیشتر میکند.
حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران نیز امروز یکشنبه ۱۶ شهریور، در یک سخنرانی در مشهد بار دیگر از عزم دولت بر پیگیری موضوع بورسیههای غیرقانونی گفت. روحانی با اشاره به وجود فساد در حوزه علمی اشاره کرد و گفت: «اینکه فردی بخواهد با تقلب استاد بچههای مردم شود و بخواهد با تقلب معلم کشور شود و شاگردانی را تربیت کند که آنها در آینده میخواهند کشور را نجات دهند جای حیرت دارد آن هم در شرایطی که با تحریم اقتصادی و مبارزه با استکبار جهانی روبرو هستیم و شعارهای بلندی مطرح میشود. اینکه بخواهد تقلب اتفاق بیفتد و بعد از آن عدهای نامههای سرگشاده بنویسند جای شگفتی دارد.»
از سوی دیگر به نوشته روزنامه اعتماد، تعدادی از نمایندگان مجلس کمیتهای برای بررسی بورسیههای غیرقانونی دولت قبل تشکیل دادهاند. نکتهای که این روزنامه به آن اشاره کرده، آن است که نمایندگان یادشده، از جمع استیضاح کنندگان وزیر علوم هستند؛ یعنی نمایندگانی که مخالف رسیدگی به موضوع بورسیهها بودند.