دانشجویانی که به طور غیرقانونی در دولت قبل بورسیه شدهاند، امتیازات بورسیه را از دست دادهاند و باید مانند تحصیل در یک دانشگاه خصوصی، هزینه تحصیل خود را پرداخت کنند.
مصطفی پورمحمدی، وزیر دادگستری ایران با اعلام این خبر در نشست خبری خود، توضیح داد که دانشجویانی که با تخلف، بورسیه شدهاند، امتیازات خود را مانند استخدام و تدریس، از دست دادهاند.
وزارت علوم ایران، از پذیرش بیش از ۳ هزار و ۷۰۰ بورسیه غیرقانونی طی دو سال گذشته خبرداده بود. بنا به اعلام معاون وزیر علوم ایران، برخی از این دانشجویان، حداقل معدل مورد نیاز برای دریافت بورسیه را کسب نکرده بودند، برخی از آنها جایابی نشده بودند و برخی حتی در رشتههایی که نباید بورسیه دریافت میکردند، پذیرش شده بودند.
دانشجویانی که برای تکمیل تحصیلات خود در مقاطع دکترا و فوق لیسانس بورسیه دریافت میکنند، پس از پایان تحصیل مدرس دانشگاه میشوند. این موضوع موجب حساسیت بیشتر وزارت علوم دولت روحانی روی تخلف بورسیهها شده است. حال وزیر دادگستری اعلام کرده است که کسانی که با تخلف، بورسیه شدهاند، امتیاز استخدام و تدریس را از دست دادهاند.
وزیر دادگستری گفت که برای بررسی پرونده تخلفی که در وزارت علوم برای اعطای بورسیه انجام شد، دولت کمیتهای تشکیل داد تا اولا مواردی که تخلف نشده از حمایت لازم برخوردار باشند و بعد از آن به پروندههایی که تخلف شده رسیدگی کند.
رسیدگی به پرونده بورسیههای غیرقانونی، در جریان استیضاح رضا فرجی دانا، وزیر علوم پیشین دولت روحانی به شدت خبرساز شد. حامیان فرجی دانا، استیضاح او را تاوان افشای وجود بورسیههای غیرقانونی در دولت پیش دانستند.
محرومیت از تحصیل، تنها با حکم قضایی
یکی از دلایل استیضاح وزیر علوم، موضوع بازگشت به تحصیل دانشجویان ستاره دار بود. وزیر دادگستری در این باره توضیح داد که براساس قانون همه مردم در حقوق و امتیازات برابرند، مگر اینکه محرومیت از سوی قانونگذار ایجاد شود یا اینکه با حکم قضایی باشد.
وی افزود: اگر افرادی با حکم قانونی از شغل یا تحصیل محروم شده اند دولت ملزم به اجرای آن است.