رئیس سازمان حفاظت محیط زیست جمهوری اسلامی میگوید: «پروژه تکثیر یوز ایرانی یک دستاورد علمی فوقالعاده برای کشور بود، هر چند به این موضوع کمتر توجه شد و بیشتر چهرهسازی از «پیروز» مورد توجه قرار گرفت.»
به گفته سلاجقه «باید برای مردم اخبار خوب و امیدوارکننده داشته باشیم که انجام پروژه تکثیر یوز ایرانی و جلوگیری از انقراض آن از جمله این خبرها بود که موجب همدلی و اتحاد در جامعه شد. این پروژه یک دستاورد علمی فوقالعاده برای کشور بود، هر چند به این موضوع کمتر توجه شد و بیشتر چهرهسازی از «پیروز» مورد توجه قرار گرفت.»
علی سلاجقه در گفتگو با تسنیم افزود: «فرآیندهای محیط زیستی طولانیمدت هستند. این فرآیندها در یک بازه زمانی درازمدت اتفاق میافتند اما برای همان تاثیرات اندک و بطئی مثبت در جهت ارتقاء شاخصهای محیط زیستی، نیازمند سنجه و معیار ارزیابی هستیم.»
گفتنی است مرگ «پیروز»، آخرین فرزند از سه توله به دنیا آمده یوز آسیایی «ایران»، واکنشهای گستردهای را در رسانههای اجتماعی به دنبال داشته است. پیروز در ماههای گذشته به نمادی از «امید» ایرانیان تبدیل شده بود.
نهم اسفند ماه ساعاتی پس از اینکه علیرضا شهرداری، فعال محیط زیست و عکاس حیات وحش، خبر از آغاز دیالیز «پیروز» توله ده ماهه یوز ایران داد، خبر آمد که «پیروز تلف» شده است.
علیرضا شهرداری در صفحه خود در فضای مجازی نوشته بود: «دیالیز پیروز در بیمارستان مرکزی تهران با همکاری مسئولان کنسرسیوم دیالیز ایران شروع شد و پیروز داخل اتاق جراحی رفت.»
ساعاتی پس از آن خبری مخابره شد که حکایت از «تلف» شدن «پیروز» توله ده ماهه یوز ایران پس از طی روزهای پر درد بیماری کلیوی داشت.
پیروز آخرین فرزند از سه توله به دنیا آمده «ایران» بود که به دلیل اشتباه تیم پزشکی و دست زدن به بدن شان بعد از عمل سزارین زودرس از سوی مادر طرد شده بودند.