لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۹ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۴۷

ادامه درگیری‌ها در دونباس؛ روزانه «حدود ۲۰۰ سرباز» اوکراینی کشته می‌شوند


دونباس- هفتم ماه ژوئن
دونباس- هفتم ماه ژوئن

یکی از مشاوران رئیس جمهوری اوکراین می‌گوید روزانه حدود ۲۰۰ سرباز اوکراینی در حمله نظامی روسیه کشته می‌شوند و تنها تسلیحات «بیشتر‌ و بیشتر» پیشرفته غربی می‌تواند جلوی تهاجم روسیه را بگیرد، تلفات را کاهش دهد و مسکو را به پای میز مذاکره بیاورد.

میخائیلو پودولیاک در گفتگویی با شبکه جهانی «بی‌بی‌سی» گفت که تلفات روزانه بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ سرباز اوکراینی نتیجه «عدم برابری» اوکراین و روسیه است و روسیه تمامی تجهیزات غیرهسته‌ای خود را به کار گرفته تا در منطقه شرقی دونباس و ورای آن پیشروی کند.

چندی پیش، ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، تعداد قربانیان روزانه را تا ۱۰۰ نفر اعلام کرده بود، اما پودولیاک می‌گوید این آمار افزایش پیدا کرده است.

پس از تلاش بی‌سابقه برای تسخیر کی‌یف در روزهای نخست جنگ، حالا روسیه تمرکز خود را به دونباس که مرکز معادن و کارخانه‌های زغال سنگ است معطوف کرده است.

پودولیاک بار دیگر‌ درخواست دولت خود از غرب را برای تأمین هرچه بیشتر سامانه راکت‌انداز چندگانه به اوکراین تکرار کرد. او به نگرانی غرب از استفاده از این تجهیزات برای حمله به اهدافی در داخل روسیه و افزایش درگیری اشاره کرد و گفت «این اتفاق نخواهد افتاد.»

در دونباس، ناآرامی‌ها همچنان ادامه دارد. یک فرماندار اوکراینی می‌گوید نیروها برای «هر خانه و هر خیابان» در سیورودونتسک واقع در منطقه لوهانسک که کانون جدید درگیری‌ها است می‌جنگند.

سرهی هایدای، فرماندار لوهانسک به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت که نیروهای اوکراینی کنترل منطقه صنعتی و برخی بخش‌های دیگر را حفظ کرده‌اند.

او گفت آتش‌بار روسیه بخشی از شهر را به «زمین‌سوخته» تبدیل کرده است.

واکنش بریتانیا به حکم اعدام دو بریتانیایی و یک مراکشی

در تحولی دیگر، دولت بریتانیا خواستار آن شده است که روسیه مسئولیت «محاکمه ساختگی» دو بریتانیایی و یک مراکشی را که به خاطر جنگ علیه نیروهای روسی در اوکراین به اعدام محکوم شده‌اند بپذیرد.

آیدن آسلین و شان پینر بریتانیایی و براهیم سعدون مراکشی توسط دادگاهی در دولت خودخوانده «جمهوری خلق دونتسک»، از تشکیلات نیابتی روسیه در شرق اوکراین که در دست جدایی طلبان مورد حمایت روسیه است و در سطح بین المللی به رسمیت شناخته نمی‌شود مجرم شناخته شده‌اند. مقامات جدایی‌طلب این افراد را «مزدور» خوانده‌اند و می‌گویند آنها از کمک‌های حمایتی معمول اسیران جنگی برخوردار نخواهند‌ شد.

لیز تراس، وزیر امور خارجه بریتانیا قرار است اواخر روز جمعه با همتای اوکراینی خود دمیترو کولبا درباره این پرونده صحبت کند.

بریتانیا برنامه‌‌ای برای گفتگو با مقامات روسی ندارد و دولت خودخوانده «جمهوری خلق دونتسک» را به رسمیت نمی‌شناسد.

حمایت «قاطعانه» رئیس پارلمان اروپا از عضویت اوکراین

روبرتا متسولا، رئیس پارلمان اروپا روز جمعه در «اجلاس سران دموکراسی کپنهاگ» گفت که پارلمان اتحادیه اروپا از تلاش اوکراین برای عضویت در اتحادیه، «قاطعانه» حمایت می‌کند.

تنها چند روز پس از آغاز حمله روسیه به اوکراین، این کشور نامه‌ای به اتحادیه اروپا ارسال کرد تا فرآیند درخواست عضویت به طور رسمی آغاز شود. از آن زمان، چندین مقام اتحادیه اروپا از پیوستن اوکراین به این بلوک حمایت کرده‌اند، اما به ر‌وشنی گفته‌اند که این یک روند طولانی خواهد بود.

به صدا درآمدن زنگ خطر وبا در ماریوپل

وزارت دفاع بریتانیا اعلام کرده است که شهر ماریوپل در جنوب اوکراین در معرض خطر شیوع گسترده بیماری وبا قرار دارد و ارائه خدمات پزشکی در آنجا در حال فروپاشی است.

وزارت دفاع بریتانیا در توییتر از کمبود شدید دارو در خرسون نیز خبر داد.

رهبران محلی در تبعید، ماه‌هاست نگرانی خود را در رابطه با تأمین آب در این منطقه ابراز کرده‌اند. پترو آندریوشچنکو، دستیار شهردار ماریوپل می‌گوید اجساد در حال تجزیه هستند و انبوه زباله‌ها منابع آشامیدنی را آلوده کرده و ساکنان را در برابر وبا، اسهال خونی و سایر بیماری‌ها آسیب‌پذیر می‌کنند.

او در حساب تلگرامی خود گفت که شهروندان ماریوپل برای دسترسی به آب پاکیزه، ساعتها در صف منتظر می‌مانند و آب سالم تنها هر دو روز در اختیار آنها قرار می‌گیرد.

کارشناسان بهداشت عمومی هشدار داده‌اند که گرم شدن هوا و جنگ‌های طولانی می‌تواند اوکراین را در معرض بیماری‌های عفونی قرار دهد و این، مقامات را با چالش جدیدی که همان مقابله با شیوع بیماری است مواجه می‌کند.

ماه گذشته، دوریت نیتزان، مدیر منطقه‌ای سازمان بهداشت جهانی و مسئول حوادث اوکراین گفت ماریوپل که اکنون پس از هفته‌ها محاصره و بمباران شدید توسط نیروهای روسی کنترل می‌شود، از جمله مناطق اشغالی است که خطر ابتلا به وبا در آن وجود دارد.

هانس کلوگه، مدیر منطقه‌ای سازمان جهانی بهداشت در اروپا نیز پیشتر اعلام کرده بود که هر سومین بیمار در دسترسی به دارو مشکل دارد، از هر پنج بیمار در مناطق درگیری، یک نفر به کمک روحی احتیاج دارد، خشونت جنسی در حال افزایش است و خطر شیوع بیماری وبا وجود دارد.

او در کنفرانسی خبری در کی‌یف گفت که سازمان بهداشت جهانی تاکنون ۲۲۶ حمله به مراکز درمانی و مراقبت‌های بهداشتی در اوکراین را تأیید کرده است. در این حملات دست‌کم ۷۵ نفر کشته و ۵۹ نفر زخمی شده اند.

XS
SM
MD
LG