اوکراین میگوید که روسیه در ساعات اولیه روز شنبه ۲۳ دی، حملات هوایی شدیدی را علیه این کشور انجام داد که خسارات سنگینی برجای گذاشت.
به گفته کییف، اکثر این حملات موشکی بود و پدافند هوایی اوکراین بر خلاف معمول تعداد کمی از آنها را سرنگون کرد.
به گفته نیروی هوایی اوکراین، روسیه در حملات خود از ۳۷ موشک و سه پهپاد استفاده کرده و پدافند هوایی این کشور تنها موفق به سرنگون کردن هشت موشک شده است.
سخنگوی نیروی هوایی اوکراین اوایل این هفته گفت که این کشور اکنون با کمبود موشکهای پدافند هوایی مواجه است. هنوز مشخص نیست که آیا عملکرد ضعیف پدافند هوایی اوکراین به علت همین کمبود بود یا دلیل دیگری داشت.
به گفته نیروی هوایی اوکراین، بیشتر موشکهای مورد استفاده روسیه از نوع بالستیک بسیار سریع بودند که سرنگون کردن آن بسیار دشوارتر است.
ارتش اوکراین در بیانیه خود در شبکههای اجتماعی گفت که بیش از ۲۰ فروند از موشکها و پهپادهای روسیه که در فهرست «سرنگونشدهها» قرار نداشتند، در نتیجه اقدامات فعال متقابل جنگ الکترونیک، به اهداف خود نرسیدند. مشخص نیست که روسیه دقیقا چه اهدافی را در اوکراین مورد حمله قرار داده است.
به گفته مقامات محلی در استانهای اوکراین، پدافند هوایی، موشکهای روسی را حداقل در پنج منطقه این کشور سرنگون کرده است.
بخشهایی در «دنیپرو» در جنوب شرقی و در «چرنیهیو» در شمال اوکراین از جمله مناطقی است که مورد حمله قرار گرفتند.
ایالات متحده و شرکای غربی آن از زمان آغاز تهاجم روسیه به اوکراین در اسفند ۱۴۰۰، با ارائه میلیاردها دلار کمکهای جنگافزاری، از بزرگترین اهداکنندگان کمکهای نظامی به اوکراین بودهاند.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، اوایل دی امسال در بخشی از سخنرانی پایان سال خود از کنگره آمریکا خواست که بودجه درخواستی جو بایدن برای حمایت از اوکراین، اسرائیل، و امنیت مرزی آمریکا را تصویب کند و گفت در صورتی که این بودجه تصویب نشود «تهران، مسکو، و پکن» خوشحال خواهند شد.
آنتونی بلینکن در رابطه با حمایت آمریکا از اوکراین گفت که این کمکها نه تنها به اوکراینیها کمک کرد، بلکه ۹۰ درصد از آن در ایالات متحده و برای تقویت پدافند دفاعی آمریکا هزینه شد.
وزیر امور خارجه آمریکا تجاوز روسیه به اوکراین را یک «شکست استراتژیک» خواند و گفت که ایالات متحده به تشویق سایر کشورها برای حمایت از اوکراین در جنگ علیه روسیه ادامه خواهد داد.
دولت جو بایدن اواخر مهر از کنگره آمریکا خواست نزدیک به ۱۰۶ میلیارد دلار بودجه اضطراری برای تامین مالی برنامههای مربوط به اوکراین، اسرائیل، و امنیت مرزی ایالات متحده را تصویب کند.
جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، در همان زمان حمایت از اسرائیل و اوکراین را یک ضرورت امنیت ملی و یک لحظه حیاتی برای آینده رهبری آمریکا و دموکراسیها در جهان توصیف کرد و افزود: «رهبری آمریکا، متحدان آمریکا و ارزشهای آمریکایی، جهان را پایدار و ایالات متحده را امن میکند و اگر آمریکا از اوکراین یا اسرائیل حمایت نکند، این ارزشها را به خطر میاندازد.»
منبع: خبرگزاری رویترز