دمیتری مدودف، رئیس جمهوری پیشین و نائب رئیس فعلی شورای امنیت ملی روسیه، روز پنجشنبه ٢١ دی هشدار داد هرگونه حمله اوکراین به سایتهای پرتاب موشک کشورش با پاسخ هستهای مسکو همراه خواهد بود.
مدودف بدون ذکر هیچ اسم خاصی مدعی شده برخی از فرماندهان ارتش اوکراین در حال بررسی حمله به سایتهای پرتاب موشک داخل روسیه با استفاده از موشکهای دوربرد کشورهای غربی هستند.
اوکراین تا کنون واکنشی به این ادعای مدودف نشان نداده است.
مدودف در این ادعا که در پیامرسان تلگرام منتشر شد، هشدار داد چنین اقدامی از سوی اوکراین، این کشور را در معرض بند ١٩ اصول اساسی سیاست دولتی روسیه در ارتباط با «بازدارندگی هستهای» قرار خواهد داد.
طبق بند ١٩ از دکترین هستهای ۲۰۲۰ روسیه، رئیس جمهوری این کشور استفاده از سلاح هستهای را در پاسخ به حمله هستهای یا سایر تسلیحات کشتار جمعهای و یا استفاده از تسلیحات مرسوم علیه روسیه که بر اثر آن «موجودیت کشور تحت خطر قرار دهد»، بررسی میکند.
اگرچه ولادیمیر پوتین تصمیمگیرنده نهایی درباره زرادخانه هستهای روسیه است، دیپلماتها و ناظران سیاسی بر این باور هستند که دیدگاههای مدودف نشانهای از تفکر جنگطلبانه در راس کرملین است که لشکرکشی به اوکراین را به عنوان یک مبارزه با غرب بر سر موجودیت روسیه ترسیم کرده است.
منتقدان کرملین با رد تهدیدهای پیشین مدودف به استفاده از تسلیحات هستهای، آن را تلاشی برای جلب توجه و یا منصرف کردن غرب از ارائه تسلیحات بیشتر به اوکراین دانستهاند. آمریکا و متحدانش متعهد شدهاند نزدیک به ۲۵۰ میلیارد کمک نظامی و دیگر کمکها به اوکراین ارائه کنند.
از زمان آغاز لشکرکشی پوتین به اوکراین اوایل اسفند ۱۴۰۰، خطر تشدید هستهای افزایش یافته است.
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، در آذر ۱۴۰١ نگرانیهای واشنگتن درباره تشدید هستهای و هر گام مسکو به سوی استفاده از تسلیحات هستهای را به اطلاع مقامات روسیه رساند.
طبق آمار و ارقام «فدراسیون دانشمندان آمریکایی»، روسیه با ۵۸۸۹ و ایالات متحده آمریکا با ۵۲۲۴ کلاهک هستهای، با اختلاف بسیار زیادی نسبت به بقیه کشورها، بزرگترین قدرتهای هستهای جهان هستند.
دمیتری مدودف طی دوران ریاست جمهوریاش از اردیبهشت ١٣٨٧ تا اردیبهشت ١٣٩١، تلاش میکرد خود را به عنوان یک فرد لیبرال و طرفدار مدرنسازی معرفی کند. اما اکنون یکی از افراطیترین چهرههای ضدغربی در میان سیاستمداران روسیه است.