لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۵۰

روسیه تأمین نفت خام برای پالایشگاه اوکراین را از سر می گیرد


ویکتور یانوکویچ رئیس جمهوری اوکراین روز سه شنبه در کاخ کرملین با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه دیدار کرد.
ویکتور یانوکویچ رئیس جمهوری اوکراین روز سه شنبه در کاخ کرملین با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه دیدار کرد.

از سرگیری ارسال نفت خام به پالایشگاه اوکراین نشانه حمایت مسکو از کیف پس از رد توافق تجاری اوکراین با اتحادیه اروپاست.

روسیه قصد دارد ارسال نفت به پالایشگاه اوکراین در بندر اودسا را پس از ۳ سال توقف، از سر گیرد. مقامات تجاری با اعلام این خبر گفتند اقدام روسیه به نشانه حمایت از دولت اوکراین پس از خودداری ویکتور یانوکوویچ، رئیس جمهوری آن کشور از امضای توافقنامه سیاسی بازرگانی با اتحادیه اروپا صورت گرفت.

ولادیمیر پوتین در دیدار روز سه شنبه با رئیس جمهوری اوکراین در کاخ کرملین، وعده پرداخت وام جدیدی به مبلغ ۱۵ میلیارد دلار به وی داد. آقای یانوکوویچ امیدوار است با دریافت این وام بتواند به اقتصاد بحران زده کشورش سر و سامانی ببخشد. آقای پوتین همچنین گفت بهای گاز صادراتی به اوکراین را به طور موقت با تخفیف به مبلغ ۲۶۸ دلار و پنجاه سنت در هر هزار متر مکعب به همسایه غربی اش می فروشد.
البته هر توافقی که در کاخ کرملین حاصل شود، می تواند به تظاهرات ضددولتی در کیف دامن بزند.

طرح از سر گیری ارسال نفت از طریق لوله به پالایشگاه اودسا می تواند پاداشی باشد از جانب مسکو برای این که کیف فاصله اش را با اتحادیه اروپا حفظ کرده، و به پیمان سیاسی و بازرگانی با اتحادیه پشت پا زده تا پیوندهای اقتصادی اش را با ارباب پیشینش در اتحاد شوروی – یعنی مسکو – احیا کند.

به گفته کارشناسان بازرگانی، برنامه اولیه صدور نفت روسیه نشان می دهد که این کشور برای زمستان ۲۰۱۴ مسکو می تواند۷۵۰ هزار تن نفت به ارزش ۶۰۰ میلیون دلار به پالایشگاه اودسا صادر کند.
پالایشگاه اودسا در کنترل گروه صنعتی ویتک است که از حمایت بالای مقامات اوکراین برخوردار است.
وزارت انرژی روسیه هنوز برنامه زمانی را تصویب نکرده است.

تأسیسات اودسا، که برای پالایش روزانه ۷۰ هزار بشکه نفت طراحی شده، در اکتبر ۲۰۱۰ به دنبال عملکرد ضعیف مالی تعطیل شد. این پالایشگاه امسال توسط گروه ویتک از شرکت نقت روسی لوک اویل خریداری شد، و در ماه اکتبر دوباره راه اندازی شد.
XS
SM
MD
LG