یک مقام ارشد روسیه روز چهارشنبه در دمشق با بشار اسد رئیس جمهوری سوریه ملاقات کرد و گفت در این دیدار با تاکید بر این که تروریسم همه را تهدید میکند، درباره تلاشهای مسکو برای کشاندن همه طرفهای درگیر در جنگ داخلی سوریه به پای میز مذاکره گفتگو کردیم.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، میخائیل بوگدانوف معاون وزیر امور خارجه روسیه، برای دیداری دو روزه وارد دمشق شده است. وی پیش از آن در ترکیه با رهبران اوپوزیسیون سوریه، و همچنین در لبنان با حسن نصرالله رهبر حزبالله دیدار کرده بود.
آقای بوگدانوف که گفته است مسکو سعی دارد جلسهای بین طرفهای درگیر در جنگ سوریه را بدون هیچ پیش شرطی ترتیب دهد، پس از ملاقات با اسد به خبرنگاران گفت آنها درباره چگونگی رسیدن به یک راه حل سیاسی، در زودترین زمان ممکن، بحث کردند.
او در پاسخ به این پرسش که آیا روسیه در تلاش برای برگزاری مذاکرات با آمریکا همکاری میکند یا خیر، گفت «اگر سوریها علاقمند به شرکت در نشستی در مسکو باشند، آنگاه ما در این باره با آمریکایی ها گفتگو خواهیم کرد.»
خبرگزاری دولتی سوریه میگوید آقای بوگدانوف پیام شفاهی ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه را به بشار اسد ابلاغ کرد و گفت روسیه همچنان از سوریه در برابر حملات «تروریستی» حمایت میکند.
وزیر امور خارجه روسیه که کشورش به همراه ایران، در طول درگیریهای داخلی سوریه در چهار سال گذشته، از حامیان سرسخت حکومت بشار اسد بوده است، افزود اولویت، مبارزه با تروریسم است، زیرا تهدیدی برای همه است.
سفر میخائیل بوگدانوف به دمشق در حالی صورت میگیرد که ولید المعلم وزیر خارجه سوریه و ابراهیم جعفری وزیر خارجه عراق که کشورهایشان مستقیماً درگیر نبرد علیه گروههای افراطی، بویژه گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش) هستند، در هفته جاری به تهران سفر کردهاند.
به گزارش واحد مرکزی خبر، محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران روز دوشنبه در نشست خبری مشترک با همتای سوری خود با بیان این که ایران به عنوان دوست دو کشور عراق و سوریه، به مبارزه حیاتی با افراط و ترور در کنار این دو کشور معتقد است، افزود همکاریهای دمشق و بغداد، بخصوص در دو ماه گذشته، بسیار راهگشا بوده است.
وزیر امور خارجه ایران افزود آقایان معلم و جعفری دو، سه روزی در تهران هستند و با هم گفتگو و مسائل منطقه را بررسی خواهیم کرد.
مقامهای ارشد ایران تاکید کردهاند که بحران سوریه از طریق نظامی قابل حل نیست و باید از طریق گفتگو بین طرفهای اصلی مناقشه - و نه گروههای افراطی مسلحی که در میان اپوزوسیون واقعی سوریه نیستند - حل و فصل شود.
تحرکات چند ماه اخیر داعش در عراق و سوریه، و همسویی تهران و واشنگتن در مبارزه با این گروه افراطی - که به باور هر دو طرف تهدیدی برای کل منطقه است - درگیری دمشق و گروههای مخالف حکومت اسد را تحت الشعاع قرار داده است.
برخی از تحلیلگران بر این باور هستند که اولویت اصلی تهران، حفظ منافع جمهوری اسلامی در سوریه است و ماندن بشار اسد در قدرت، اگر با منافع بلندمدت آنها سازگار نباشد، اولویت اصلی ایران نخواهد بود.