با کاهش قيمتهای نفت به زير بشکهای ۷۰ دلار، ارزش روبل، واحد پول روسیه، از بحران مالی آن کشور در سال ۱۹۹۸ میلادی شدیدترین افت را پيدا کرد و ۴ درصد از ارزش خود را از دست داد.
روبل روسيه، که بر اثر بحران ناشی از درگيریهای اوکراين و سقوط بهای نفت، ضربات سختی در سال جاری میلادی خورد و از ماه ژانويه تاکنون ۴۲ درصد ارزش خود را از دست داده است.
روز دوشنبه ۱۰ آذر ۱۳۹۳ ارز روسیه برای سومین روز متوالی کاهش یافت و با نرخ تبادل ۵۲ روبل و ۴۵ کوپک در برابر هر دلار آمريکا، و ۶۵ روبل و ۳۹ کوپک در ازای هر يورو، به تازهترين سطح تنزل خود رسيد.
قیمت نفت، يعنی ستون فقرات اقتصاد روسیه، از تابستان گذشته تاکنون تقريبا ۲۵ درصد کاهش داشته است. درپيامد تصميم هفته پيش وزرای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) مبنی بر عدم کاهش توليد، نفت برنت، که معيار بينالمللی است، روز جمعه ۳ درصد افت داشت و روز دوشنبه يک درصد ديگر تنزل کرد و به ۶۹ دلار و ۴۷ سنت برای هر بشکه رسيد.
به گفته تحلیلگران، تصمیم غيرمنتظره اوپک به معنی اين است که بازارها بهطور فزایندهای قیمتگذاریهايشان را با احتساب احتمال نفت ارزان برای مدت طولانی انجام میدهند، که اين موجب ارزیابی اساسی مجدد قیمتهای دارایی روسیه میگردد.
نفت و گاز حدود دو سوم صادرات و نیمی از درآمدهای بودجه فدرال روسیه را تشکيل میدهند، که باعث میشود اقتصاد آن کشور به شدت وابسته به قیمتهای جهانی انرژی باشد.
بانک سرمايهگذاری شربانک سیآیبی، که در مسکو مستقر است، در يادداشتی اعلام کرد «در کوتاه مدت، بازار روسیه قربانی تصمیم آشکار اوپک برای کاهش حجم تولید نفت با هزینه بالا از طریق قیمتهای پائینتر است. تا بهای نفت ثبات پيدا نکند، بازار و روبل ثبات نخواهد داشت.»
مقامات مالی روسیه برای برطرف کردن نگرانیها از سقوط روبل تلاش کردند. معاون رئیس بانک مرکزی روسیه، روز دوشنبه به رسانههای روسیه آن کشور گفت، نقدینگی ارز در بازار به اندازه کافی وجود دارد و بانک مرکزی پیشبینیهای اقتصادی جدیدی را بر اساس قیمت نفت بشکهای ۶۰ دلار آماده کرده است.