لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۰۶

روسیه: آمریکا و متحدانش می‌خواهند بر دنیا سروری کنند


هنگام سخنرانی سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه در مجمع عمومی، بسیاری از صندلی ها خالی بود - مقر سازمان ملل، نیویورک، پنجم مهر
هنگام سخنرانی سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه در مجمع عمومی، بسیاری از صندلی ها خالی بود - مقر سازمان ملل، نیویورک، پنجم مهر

در پی تحریم‌های بین‌المللی علیه روسیه برای مداخله در اوکراین، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری آن کشور در شصت و نهمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد حضور نیافت.

در شصت و نهمین نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد، که این روزها در نیویورک در جریان است، مسکو آمریکا و متحدان غربی‌اش را متهم کرد که بردنیا حکمفرمایی می‌کنند. سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، در سخنانش گلایه کرد که آمریکا و متحدانش می‌خواهند به دنیا دیکته کنند که «چه چیزی خوب است و چه چیزی بد.»

سخنان روز شنبه آقای لاوروف در سازمان ملل تازه‌ترین نمونه از تیرگی روابط مسکو با قدرت‌های غربی است که از هنگام درگیری‌ها در شرق اوکراین و تحریم کشورهای غربی علیه مداخله روسیه در آن کشور تیره‌تر شده است.

وزیر خارجه روسیه در سخنانش گفت:

«ائتلاف کشورهای غربی به رهبری آمریکا که خود را قهرمان دموکراسی، حکومت قانون و حقوق بشر در کشورهای خود مجسم می‌کنند، اصل دموکراتیک اساسی منشور سازمان ملل متحد یعنی برابری کشورها در حاکمیت را زیر پا گذاشته و می‌خواهد برای هر کشوری تصمیم بگیرد که چه چیزی برایش خوب است و چه چیز بد. واشنگتن آشکارا حق یکطرفه‌ای برای خود قائل است، و آن استفاده از زور در هر جایی است که منافعش ایجاب کند.»

آقای لاوروف افزود مداخله نظامی برای آمریکا به صورت یک هنجار درآمده، حتی به رغم نتایج اندوهباری که در سال‌های اخیر از این مداخلات به دست آمده است.»

آقای لاوروف بمباران یوگسلاوی در جریان جنگ کوزوو در سال ۱۹۹۹ (۱۳۷۸) توسط نیروهای ناتو، حمله به عراق در سال ۲۰۰۳ (۱۳۸۲)، جنگ افغانستان و مداخله ناتو در لیبی در سال ۲۰۱۱ (۱۳۹۰) که با سرنگونی رژیم معمر قذافی خاتمه یافت را مصادیق شکست آمریکا خواند.

مسکو حملات از هوایی به مواضع «دولت اسلامی» در عراق و سوریه هم انتقاد کرده است. روز جمعه کرملین قانونی بودن حملات هوایی ایالات متحده و چند کشور عرب علیه داعش در سوریه را مورد سؤآل قرار داد و گفت این اقدام بدون تصویب رسمی و همکاری بشار اسد رئیس جمهوری سوریه و متحد مسکو انجام گرفته است.

در مورد اوکراین، سرگئی لاوروف بر این نکته پافشرد که ایالات متحده و اتحادیه اروپا «از کودتا در اوکراین» حمایت کرده‌اند و بنابراین مسئولیتِ جنگی که هم اینک در شرق آن کشور در جریان است، با آن‌هاست.

منظور آقای لاوروف مناقشه میان جدایی‌طلبان روس‌گرا در شرق اوکراین با دولت مرکزی است که تا کنون بیش از ۳.۰۰۰ کشته برجاگذاشته است. در برابر ادعای مسکو، کیف و دولت‌های غربی می‌گویند روسیه شورشیان جدایی‌طلب را آموزش داده و تجهیز و حمایت کرده، و علاوه بر آن نیروهای روس را هم به اوکراین اعزام کرده تا موازنه قدرت نظامی را به نفع شورشیان برهم بزند.

XS
SM
MD
LG