مراسم امسال روز دانشجو، روز یکشنبه ۱۶ آذر با حضور رئیس جمهوری ایران برگزار شد. در این مراسم که به صورت زنده از شبکه خبر پخش شد، شماری از دانشجویان در حمایت از میرحسین موسوی و مهدی کروبی شعارهایی سر دادند، از جمله «هزار روز گذشته، موسوی برنگشته»، «پیام ما روشنه، حصر باید بشکنه».
به گزارش خبرگزاری ها در مراسم امسال که در دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد، حسن روحانی در واکنش به شعارهای دانشجویان گفت راه ما و مسیر ما همانی است که از روز اول به شما وعده دادیم. عهد ما با شما شکستنی نیست.»
این دومین بار است که حسن روحانی، به عنوان رئیس جمهوری در مراسم روز دانشجو سخنرانی می کند.
مراسم امسال، متفاوت از قبل
روزنامه اعتماد مراسم امسال روز دانشجو در دانشگاه علوم پزشکی ایران را «متفاوت» از سال قبل توصیف کرده و نوشت یکی از تفاوتهای آن «ترکیب کسانی است که برای حضور در مراسم دعوت شدند». به گزارش این روزنامه در مراسم امسال از «منتخبین المپیادها، مسابقات قرآنی و فرهنگی و ادبی» برای حضور در سالن سخنرانی رئیس دولت یازدهم دعوت شده بود.
خبرگزاری فارس نیز مراسم فوق را «یکسویه» توصیف کرده و نوشته پیش از آغاز مراسم عدهای از دانشجویان سرود «یار دبستانی» را میخواندند و مسئولان سالن نیز سرودهایی با مضمون ملی پخش میکردند.
فارس همچنین نوشته که دانشجویان پیش از آغاز مراسم شعار «دانشجو میمیرد تفکیک نمیپذیرد»، «درود بر موسوی، سلام بر روحانی» و «روحانی زنده باد، موسوی پاینده باد» سر دادند.
میرحسین موسوی، زهرا رهنورد و مهدی کروبی، رهبران اعتراضات به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸، از بهمن سال ۱۳۸۹ در حصر خانگی به سر میبرند.
به گزارش خبرگزاریهای ایران، سازمان بسیج دانشجویی –که تشکلی منتقد دولت به شمار میرود- به کم بودن وقت اختصاص داده شده به نمایندگان تشکلهای دانشجویی اصولگرا اعتراض کرده و گفته نمایندگانش به همین دلیل از سخنرانی در حضور رئیسجمهوری خودداری کرده اند.
محمد ودود حیدری، رئیس بسیج دانشجویی نیز ضمن اشاره به لغو سخنرانی چند شخصیت منتقد دولت گفته است که شانزده آذر امسال را باید «روز دولت بنامیم نه روز دانشجو.» او گفت دولت با لغو سخنرانی منتقدانش در دانشگاه امیرکبیر و دانشگاههای دیگر، مراسم روز دانشجو را به صحبت «یکطرفه» تبدیل کرده است.
به گزارش خبرگزاری فارس سخنرانی حسین شریعتمداری، مدیرمسئول روزنامه کیهان در دانشگاه امیرکبیر، حمید رسایی در دانشگاه قم، محمدرضا میرتاجدینی، معاون رئیسجمهوری پیشین در دانشگاه تبریز، محمد نبویان، نماینده مجلس در دانشگاه اراک و پیام فضلینژاد در اصفهان لغو شده است.
آقای ودود حیدری در عین حال گفته است که برخی «منسوبین فتنه»، در شهرهای اطراف تهران مجوز سخنرانی گرفتهاند. غلامعلی حداد عادل، نماینده تندروی مجلس شورای اسلامی و از منتقدان دولت، در مراسمی که در دانشکده ادبیات دانشگاه تهران و از سوی سازمان بسیج دانشجویی برگزار شد، از جمله آمریکا را مجری اهداف اسرائیل خواند و گفت «محال است برای آمریکایی ها فرش قرمز پهن کنیم.»
دولت یازدهم و مناقشه وزیر علوم
حسن روحانی، در مراسم روز ۱۶ آذر درباره ترکیب هیات وزیران و انتقاد از عملکرد مجلس در استیضاح یکی از وزیران علوم دولت او و رای عدم اعتماد به سه وزیر پیشنهادی دیگر خود گفت همه این افراد قرار بود خط مشخصی را دنبال کنند.
آقای روحانی گفت: «راهی که بنا بود میلیمنفرد طی کند و نگذاشتند. بنا بود دکتر توفیقی ادامه دهد و نگذاشتند، دکتر فرجی دانا آمد و بر عهده گرفت، ادامه راه برای دکتر فرجی دانا ممکن نشد، همان راهی که دکتر نجفی ادامه داد. همان راه را قرار بود دکتر احمدی ادامه دهد و همان راه را قرار بود دکتر دانش آشتیانی ادامه دهد. امروز دکتر فرهادی همان راه را ادامه خواهد داد. »
رئیس جمهوری اسلامی ایران در عین حال از دانشجویان خواست به نقد دولت ادامه دهند. او دیوار دولت را کوتاهتر از همه» توصیف کرد که «به هر بهانهای از گوجهفرنگی گرفته تا مسائل هستهای» مورد انتقاد است.
تازه به دوران رسیدهها، دلنگران نباشند
حسن روحانی گفت در کشور اقلیتی هست که از بهبود شرایط سرمایه گذاری در ایران در آینده و ورود «صدها و هزاران شرکت» به کشور خوشحال نیستند. او ابراز امیدواری کرد که این گروه از «منافع زودگذرشان» بگذرند چرا که موفقیت سیاست خارجی به نفع مردم ایران و ثبات کشور است.
رئیس جمهوری ایران گفت: «آنهایی که امروز مسئولیت سیاست خارجی را برعهده دارند، از رئیس دولت گرفته تا وزیر امور خارجه و کارشناسان، افرادی انقلابی و چهرههایی هستند که سوابقشان در انقلاب، برخی از آنها مربوط به روزهای اول انقلاب است.» او گفت «یک عده تازه به دوران رسیده که البته ما به آنها هم احترام میگذاریم، نمیخواهد این قدر نسبت به آینده، ارزشهای انقلاب و ارزشهای اسلام دلنگران باشند.»
مذاکرات اتمی «جدی، منطقی، روبه جلو»
رئیس جمهوری ایران در ادامه سخنرانی خود گفت، دنیا باور دارد که مذاکرات هستهای ایران با کشورهای گروه ۱+۵ «جدی، منطقی و رو به جلو» است.
از ابتدای شروع مذاکرات هستهای ایران در دولت یازدهم به ریاست حسن روحانی، بویژه جبهه پایداری، شاخه تندروی اصولگرایان انتقادات شدیدی را متوجه عملکرد تیم مذاکرهکننده هستهای کردهاند. شماری از نمایندگان عضو جببه پایداری مجلس در اردیبهشت ماه گذشته همایشی را تحت عنوان «دلواپسیم» برگزار کرده بودند.
آقای روحانی در نیمه تابستان در جمع سفیران جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور کسانی را که از مذاکرات هسته ای ایران با قدرتهای بینالمللی هراس دارند «بزدل سیاسی» توصیف کرده بود.