لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۱۷

یک روزنامه از باز ماندن ۱۱۰ هزار کلاس اولی از تحصیل به خاطر گرانی خبر داد


کیف مدرسه
کیف مدرسه

یک روزنامه چاپ تهران در گزارشی به موضوع تحصیل در سال جدید و تاثیر تورم در آموزش پرداخته و نوشته که ۱۱۰ هزار کودک کلاس اولی به خاطر افزایش قیمت نوشت‌افزار و تحصیل از ورود به سیستم آموزشی باز‌ماندند.

روزنامه «دنیای اقتصاد» در شماره امروز شنبه ۲۴ شهریورماه نوشته مقایسه قیمت کتاب‌های درسی مقطع دبستان نشان می‌دهد قیمت‌ها نسبت به سال گذشته حدود ۵۰ درصد افزایش داشته است.

به نوشته این روزنامه قیمت لوازم التحریر نسبت به سال گذشته حداقل ۲۰ درصد افزایش را تجربه کرده است و یک خانواده طبقه متوسط و کارمند برای تهیه حداقل نیاز دانش‌آموزان بدون کیف و کفش و لباس فرم باید حداقل ۳ میلیون تومان هزینه کند.

به نوشته دنیای اقتصاد پیش‌بینی‌ها برای ثبت‌نام در پایه اول حدود یک‌میلیون و ۴۹۵هزار نفر است و حدود ۱۱۰هزار نفر نسبت به سال گذشته کاهش تعداد دانش‌آموزان در پایه اول رخ داده که «افزایش هزینه‌های تحصیل، مانع از ثبت‌نام این کودکان شده است.»

این روزنامه به سراغ محسن گلستانی، رئیس اتحادیه فروشندگان نوشت‌افزار و لوازم مهندسی نیز رفته و به نقل از او نوشته «بیشتر مواد اولیه تولیدات داخلی وارداتی هستند. نرخ ارز روی قیمت‌ها تاثیر گذاشته است و از سوی دیگر دستمزدها هم بالا رفته و ما افزایش سود بانکی هم داشتیم.»

گلستانی به موضوع داغ این روزها یعنی قطع برق صنایع نیز اشاره کرده و گفته «مشکل بعدی که در بخش تولید داشتیم، قطعی برق است. بیشتر نوشت‌افزارها در تابستان تولید افت تیراژ پیدا کرده است. افت تیراژ به‌دلیل قطعی برق و ثابت ماندن هزینه‌ها و دستمزد همه باعث بالارفتن قیمت لوازم‌التحریر داخلی شده است.»

به گفته این مقام صنفی «قدرت خرید مردم پایین آمده است و خانواده‌ها به جای اینکه لوازم مورد نیازشان را خرید کنند، نیازها را مدیریت می‌کنند و آنها را در طول سال می‌خرند.»

پیش از این، معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش هجدهم شهریور ماه اعلام کرده بود که در دوره ابتدایی در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ حدود ۲۱۶ هزار و ۲۴۳ کودک بازمانده از تحصیل وجود داشت که تنها ۳۱ هزار و ۵۱۸ نفر از آنها به تحصیل بازگشته‌اند.

آمار بازماندگان از تحصیل در ایران بسیار متناقض است به طوری که نایب رئیس کمیسیون آموزش در مجلس شورای اسلامی نیز روز پنجشنبه ۴ تیر، شمار کودکان بازمانده از تحصیل در ایران را ۹۱۱ هزار نفر، شامل ۴۰۰ هزار دانش‌آموز مقطع ابتدایی، اعلام کرده بود.

محمد مولوی، عضو کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی نیز تیرماه سال جاری گفته بود ۲۷۹ هزار تن از کودکان به دلیل «مشکلات مالی» ترک تحصیل کرده‌اند.

فارغ از تناقض آماری در این بخش، نکته مهم رواج ترک تحصیل و عدم ورود به سیستم آموزشی در پایه اول به خاطر مشکلات مالی و فقر است که دامنه آن در حال گسترش است.

مرور آمارهای رسمی نیز نشان می‌دهد که ۷۰ درصد «ترک تحصیلی‌ها» مربوط به دهک‌های درآمدی پایه یک تا پنج هستند.

XS
SM
MD
LG