با رد درخواست اعاده دادرسی عباس دریس در دیوان عالی جمهوری اسلامی، حکم اعدام این زندانی سیاسی تأیید شد. فرشته تابانیان با تأکید بر بیگناهی موکلش گفته که او در قتل مأمور نیروی انتظامی نقش نداشته است.
فرشته تابانیان، وکیل مدافع این زندانی سیاسی روز یکشنبه هشتم بهمن نوشت: «با وجود ایرادات فراوان به رأی دادگاه بدوی، اعاده دادرسی موکلم عباس دریس در دیوان عالی کشور رد شد.»
وکیل عباس دریس، همچنین با اعلام این که «تقاضای اعمال ماده ۴۷۷ را کردیم که در دست بررسی است»، گفت که «تأکید و باور دارم عباس دریس در قتل» مأموری که به او نسبت داده شده، «نقشی نداشته است.»
اشاره فرشته تابانیان به ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری است که بر اساس آن «در صورتی که رئیس قوه قضاییه رأی قطعی صادره از هریک از مراجع قضایی را خلاف شرع بیّن تشخیص دهد، با تجویز اعاده دادرسی، پرونده را به دیوانعالی کشور ارسال» میکند «تا در شعبی خاص که توسط رییس قوه قضاییه برای این امر تخصیص مییابد رسیدگی و رأی قطعی صادر» کند.
در جریان اعتراضات آبان ۹۸، در روز ۲۷ آبان، رضا صیادی از افسران نیروهای یگان ویژه نیروی انتظامی در شهرک چمران (جراحی) ماهشهر در استان خوزستان کشته شد. به گزارش سازمان های حقوق بشری، در این روز دهها تن به دست نیروهای حکومتی کشته شدند.
پس از آن، عباس دریس و برادرش، محسن دریس، در ۱۷ آذر همان سال، به اتهام «قتل رضا صیادی» بازداشت و سپس محاکمه شدند و عباس دریس با اتهام «محاربه» به اعدام محکوم شد.
این در حالی است که خانواده مأمور کشته شده اعلام کردهاند از عباس دریس شکایتی ندارند و بنا بر اظهارات پیشین فرشته تابانیان، هیچ گونه اقرار و ادلهای که نشان دهد عباس دریس در این ماجرا دخالت داشته است، وجود ندارد.
در آن زمان، یک منبع نزدیک به عباس دریس به صدای آمریکا گفت که همسر او پس از شنیدن خبر صدور حکم اعدام سکته کرد و درگذشت.
عباس دریس سه فرزند دارد که پیشتر در پیامی ویدئویی خواهان حمایت جهانی برای جلوگیری از اعدام پدرشان شدهاند.
همچنین، موسی برزین، وکیل دادگستری، به صدای آمریکا گفته است که کشته شدن مأمور نیروی انتظامی «هیچ تطابقی» با اتهام «محاربه» برای عباس دریس ندارد.
موج اعدامها توسط جمهوری اسلامی در ایران، پس از اعتراضات سراسری در پی کشته شدن مهسا امینی در بازداشت، شدت گرفته و این روند با واکنشهای جهانی روبهرو شده است.
در این زمینه، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد از افزایش شدید استفاده از مجازات اعدام در ایران، از جمله اعدام محمد قبادلو و فرهاد سلیمی ابراز نگرانی کرده است.