اعتراض زندانیان سیاسی زندان قزلحصار نسبت به خطر اعدام چهار زندانی سیاسی کرد محبوس در زندان اوین، با «یورش» مأموران اطلاعاتی به داخل بند و «ضرب و شتم و شکستن وسایل زندانیان» مواجه شد.
پیام سلمانزاده، فرزند رضا سلمانزاده، یکی از زندانیان سیاسی در واحد چهار زندان قزلحصار، روز یکشنبه هشتم بهمن در پیامی اختصاصی که صدای آمریکا به آن دست یافته، شرح داد که «زندانیان سیاسی واحد ۴ زندان قزلحصار به خاطر حکم اعدام چهار زندانی سیاسی کرد در زندان اوین اقدام به اعتصاب و دادن شعار در حیاط کردند» و در پی این موضوع، «مأموران حفاظت اطلاعات زندان و مأموران خود وزارت اطلاعات به داخل بند یورش» بردند.
بنا بر این گزارش، مأموران اطلاعات با حمله به زندانیان سیاسی معترض به اعدام، «اقدام به ضرب و شتم، شکستن وسایل زندانیان، و فحاشی» کردند.
پیام سلمانزاده همچنین گفت که «تا آخرین تماسی که با داخل بند واحد چهار داشتیم»، مأموران «با اسلحه در داخل حیاط ایستاده بودند» و از آن جا به بعد هیچ خبری نداریم و تلفنها را هم قطع کردند.»
همزمان، دو شاهد عینی در زندان قزلحصار تأکید کردند که هجوم مأموران حکومتی به واحد ۴ بند ۲۱ سالن دو این زندان، «برای بازرسی بند» و «در پی اعتراض به اعدامها» بود.
رضا محمدحسینی در تماسی از زندان که فایل صوتی آن در اختیار صدای آمریکا قرار گرفته، تأیید کرد که مقامات زندان علاوه بر «فحاشی و تهدید» از زندانیان و واحد ۴ «فیلمبرداری» کردند و بخشی از وسایل شخصی زندانیان را بردند.
به گفته او، نیروهای حکومتی از جمله «رئیس اندرزگاه، ريسی حفاظت اطلاعات» و افرادی از جمله «قاسم صحرایی، میلادی، و مولوی» هم در این یورش حضور داشتند.
به گفته یک منبع دیگر، و گروهی از نیروهای حکومتی نیز «مسلح» در قسمت «هواخوری» ایستاده بودند و «به بهانه بازرسی» با «شکستن برخی از وسایل» زندانیان، «به دنبال درگیری با زندانیان بودند که این اتفاق ساعت ۱۴ امروز شروع شد.»
در پی اعدام محمد قبادلو و فرهاد سلیمی، دو زندانی سیاسی در قزلحصار، روند اعتراضات به اعدام آنها و برای متوقف کردن احکام اعدام توسط جمهوری اسلامی در ایران شدت گرفته و دهها زندانی سیاسی در روزهای گذشته اعتصاب غذا کردهاند. این اقدام، با حمایت فعالان مدنی و سیاسی در ایران و خارج از کشور نیز مواجه شده است.
پیشتر، کمپین دفاع از چهار زندانی سیاسی کُرد روز شنبه هفتم بهمن، در اطلاعیهای، «خطر اعدام قریبالوقوع» پژمان فاتحی، محمد فرامرزی، وفا آذربار و محسن مظلوم را «جدی» خوانده و خواستار اقدام «فوری وموثر» نهادهای حقوق بشری و مجامع بینالمللی شده است.
جوانا طیمسی، همسر محسن مظلوم، با رد اتهامات امنیتی منتسب به این زندانی سیاسی در خطر اعدام، و با تأکید بر «سناریوسازی» جمهوری اسلامی برای چهار زندانی کُرد، به صدای آمریکا گفت که خانوادههای زندانیان سیاسی باید ندا النشیف را از نقض حقوق بشر در ایران آگاه کنند.
یک مقام ارشد دولت آمریکا، گفته است که هیچ یک از ابعاد نظام سیاسی در جمهوری اسلامی ایران دموکراتیک یا شفاف نیست و این شامل بخش مدیریت، قضایی و انتخاباتی میشود.
به گفته ودانت پاتل، جهان مدتی است به این واقعیت واقف است.