مدیرکل «مدیریت مصرف و کاهش هدررفت آب» اعلام کرد که برای کاهش یک درصدی هدررفت آب در کشور به ۲۲ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است و شبکه آب تهران ۱۰ تا ۱۱ درصد آب نشتی دارد.
به گزارش خبرگزاری حکومتی ایلنا، مدیرکل مدیریت مصرف و کاهش هدررفت شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت که «در کشور ۳۲ درصد آب بدون درآمد است و بخشی از آن مربوط به نشتی، مصارف غیرمجاز و خطای کنتورها است.»
او افزود در تهران نیز ۲۲ درصد آب بدون درآمد وجود دارد که ۱۰ تا ۱۱ درصد آن به دلیل نشتی در شبکه آب است.
سیدزاده با اشاره به کاهش بارشها و افزایش مشکلات تأمین آب، وعدههایی درباره «تشدید برنامههای کاهش هدررفت آب» داد.
او از جمله این برنامهها، به بازسازی شبکههای فرسوده، تعویض و نصب کنتورهای هوشمند، نشتیابی، مدیریت فشار آب، جداسازی آب شرب از آب مصرفی فضای سبز و جایگزینی آب مصرفی صنایع با پساب اشاره کرده و تأکید کرد که این اقدامات در تابستان با شدت بیشتری دنبال خواهند شد.
این مدیرکل شرکت مهندسی آب و فاضلاب، درباره دو شبکهای شدن آب تهران گفت: «این طرح به بررسیهای فنی و اقتصادی نیاز دارد. در مناطقی که منابع آب نامتعارف موجود است و انتقال آب شیرین هزینهبر است، این طرح در دستور کار قرار دارد.»
سیدزاده همچنین به اجرای این پروژه در برخی مناطق کشور، از جمله استانهای مرکزی، قم و خراسان رضوی و برخی شهرها و روستاها اشاره کرد و افزود که در این مناطق از ایستگاههای برداشت برای تأمین آب شرب استفاده شده است.
در بخش دیگری از این گفتگو با ایلنا، سیدزاده به کمبود «فاینانس خارجی» برای پروژههای کاهش هدررفت آب اشاره کرد و ابراز امیدواری کرد که «با بهبود شرایط سیاست خارجی، تأمین سرمایه از خارج از کشور امکانپذیر شود.»
او مشخص نکرد که منظورش از «بهبود سیاست خارجی» جمهوری اسلامی چیست.
مدیرکل مدیریت مصرف و کاهش هدررفت آب، افزود که «رفع تحریمها میتواند به جذب سرمایهگذار خارجی و ورود تکنولوژیهای پیشرفته کمک کند» و همچنین مشارکت با سرمایهگذاران و تولیدکنندگان داخلی را تسهیل خواهد کرد.
این مقام دولتی مشخص نکرد که با توجه به شرایط سیاسی جمهوری اسلامی، چگونه رفع تحریمها یا جذب سرمایه گذاری خارجی، عملی خواهد بود.
مدیرکل آب و فاضلاب کشور همچنین از مذاکرات با یک شرکت چینی در زمینه نشتیابی ماهوارهای خبر داد و گفت که «طرح پایلوتی در این زمینه انجام شده، اما شرایط برای اجرای گسترده آن در حال حاضر فراهم نیست» اما توضیحی درباره این «شرایط» نداد.
هدر رفتن یک دهم آب شرب شبکه آب تهران، و وعدههای غیرعملی مقامات، در حالی است که کشور با بحران بی آبی مواجه است.
پیش از این نیز در ادامه انتشار آمارهای ضد و نقیض توسط مقامات جمهوری اسلامی، هاشم امینی، مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب ایران شهرهایی که «در حال حاضر» درگیر «تنش آبی» هستند را ۴۳ شهر اعلام کرد. این در حالی است که دو سال پیش این آمار ۳۰۰ شهر اعلام شده بود.
انستیتو منابع جهانی در گزارشی در فروردین ماه سال جاری، ایران را از جمله ۲۵ کشوری معرفی کرد که با شدیدترین وضعیت کمآبی و تنش آبی مواجه است و آن را از عواقب «چندین دهه مدیریت ضعیف آب و استفاده ناپایدار از آب برای کشاورزی» توصیف کرده بود.
تداوم خشکسالی و بحران آب در ایران در حالی است که بارش شدید باران در مناطقی از کشور تاکنون موجب جاری شدن سیلاب و وارد کردن خسارات گسترده شده و جان دهها تن از شهروندان را گرفته است.