لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۵۳

واکنش‌ها به «دزدیده‌شدن» فرزند یکتا ناصر توسط همسر سابقش: نگرانی هر زنی است که در جمهوری اسلامی مادر می‌شود


دو تصویر از یکتا ناصر، بازیگر سینما و تلویزیون
دو تصویر از یکتا ناصر، بازیگر سینما و تلویزیون

انتشار ویدئویی از یکتا ناصر، بازیگر سینما و تلویزیون، در ساعات پایانی سال ۱۴۰۲ در حالی که بر سر سفره هفت‌سین گریه می‌کرد و می‌گفت همسر سابقش دختر خردسال او را «دزدیده»، واکنش‌هایی در رسانه‌های اجتماعی برانگیخته و برخی کاربران این مسئله را ناشی از قوانین ضدزن جمهوری اسلامی دانسته‌اند.

یکتا ناصر در ویدئویی که در اینستاگرام منتشر کرد، در حالی که می‌گریست، خطاب به «مادران» گفت که ۲۹ اسفند است و در حالی که برای فرزندش سفره هفت‌سین چیده و خرید کرده، اما همسر سابقش دخترش «سوفیا را دزدیده» است.

او با بیان این که «از کلانتری می‌آیم»، می‌گوید به او گفته‌اند تعطیلات است و «صبر کن.»؛ او همچنین اضافه می‌کند که «۱۰ سال کتک خورده» و «دو سال است جدا شده»، می‌گوید به «قانون» امید داشته است.

همسر سابق یکتا ناصر، منوچهر هادی تهیه‌کننده و کارگردان سینما و تلویزیون است که برخی کاربران او را «وابسته به جمهوری اسلامی» معرفی کرده‌اند.

آزاده مختاری، روزنامه‌نگار، این ویدئو را «نمایی از احقاق حقوق زنان و مادران در ایران» دانست و در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «آخرین خبری که در ۱۴۰۲ شکل گرفت و در آغاز ۱۴۰۳ منتشر شد، حکایت ضجه‌های یک زن است که فریاد می‌زند دختر هفت ساله‌ام را پدرش بی‌خبر برده و فریادرس طلب می‌کند! می‌گوید دو سال است جدا شده، آن هم به خاطر خشونت! او زنی تحصیل‌کرده و سرشناس است!»

مهدی کریمی صبا، خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما نیز با بازنشر این ویدئو تأکید کرده که این صحنه برایش آشنا است و گفته که «اطاله» چنین شکایت‌هایی، یک روش «برای بقای خانواده» است.

او یکتا ناصر را «مثل هزاران مورد دیگر» دانسته که «بعد از مراجعه به کلانتری دست به سر می‌شوند و باید در زمان اداری بروند خدمات قضایی شکایت ثبت کنند تا یکی دو ماه بعد، پدر عشقش بکشد حضور یابد یا خیر!»

توییت مهدی کریمی صبا، خبرنگار، درباره ویدئوی یکتا ناصر
توییت مهدی کریمی صبا، خبرنگار، درباره ویدئوی یکتا ناصر

نجمه جمشیدی، روزنامه‌نگار هم وضعیت یکتا ناصر را «آینه زن در این مملکت» دانسته و افزوده است: «فرقی ندارد چه موقعیتی داری. در نهایت، قانون از تو حمایت نمی‌کند. نباید در برابر این موضوع سکوت کنیم.»

منصوره حسینی یگانه، روزنامه‌نگار نیز گفته حتی زمانی که «اصلا بچه نداشته»، با دیدن یک فیلم «تا مدت‌ها کابوس» می‌دیده که بچه‌اش را از او گرفته‌اند.

او گفته است: «این کابوس بعد از ۲۰ سال دوباره دیشب به سراغم آمد. استیصال یکتا ناصر تصویر روشنی از نگرانی هر زنی است که در جمهوری اسلامی مادر می‌شود.»

در این حال، خبرگزاری میزان وابسته به قوه قضاییه جمهوری اسلامی، در واکنش به این خبر ادعا کرده که «موضوع عنوان شده فقدان یا آدم‌ربایی نیست.»

ارگان رسانه‌ای قوه قضائیه همچنین اعلام کرده که یکتا ناصر «تاکنون مراجعه‌ای به دادگستری نداشته» و «صرفا شکایت خود را در کلانتری ثبت کرده است و پرونده در حال پیگیری است.»

این رسانه حکومتی با اعلام این که حضانت فرزند به عهده یکتا ناصر بوده و همسر سابق او منوچهر هادی، «حسب دستور موقت دادگاه» حق «ملاقات هفته‌ای یک ساعت در کلانتری داشته»، افزوده است: «با توجه به سن دختر مشترک که هفت سال و سه ماه است و ادعای خانم ناصر مبنی بر اخذ دستور موقت از دادگاه در این خصوص در صورت صحت ادعا، به شکایت خانم یکتا ناصر در خصوص عدم تحویل طفل سپرده شده در موعد و مکان مقرر برابر مقررات رسیدگی می‌شود.»

بر اساس قوانین جمهوری اسلامی، ولایت فرزند از آن پدر و در صورت فقدان پدر، از آن جد پدری است، و درباره حضانت یا نگهداری نیز، اگر فرزند زیر هفت سال باشد، حضانت بر عهده مادر است و اگر بیش از هفت سال داشته باشد، سرپرستی بر عهده پدر است.

XS
SM
MD
LG