وکیل مدافع بهاره هدایت، ترانه علیدوستی، و مهدی یراحی تازهترین وضعیت پرونده موکلانش را، که در پی حمایت آنها از اعتراضات مردمی برایشان تشکیل شده، شرح داد.
زهرا مینویی، وکیل دادگستری، روز یکشنبه ۲۷ اسفند به خبرگزاری ایلنا گفت که بهاره هدایت از زندان «به مرخصی نیامده» بلکه «اجرای حکمش تا هشتم فروردین» به تعویق افتاده است.
به گفته این وکیل دادگستری، بهاره هدایت در حال حاضر «با تعویق اجرای حکم» در بیرون از زندان به سر میبرد؛ «مرخصی جزو دوره حبس حساب میشود» اما در صورتی که این فعال سیاسی به زندان بازگردانده شود، مدتی که بیرون بوده، جزو حبس او به حساب نمیآید.
وکیل بهاره هدایت اضافه کرد که این زندانی سیاسی «از زندان برای جراحی اعزام شد» و «یک روز بیمارستان بود» و پس از آن به زندان بازگردانده شد و «فردای آن روز به ما ابلاغیه تعویق ۱۰ روزه اجرای حکم جهت ادامه درمان را دادند» تا «پاسخ پاتولوژی دوم هم بیاید.»
بهاره هدایت، زندانی سیاسی، در روزهای پیشین از ابتلای خود به سرطان رحم خبر داده است.
زهرا مینویی همچنین درباره دیگر موکلش ترانه علیدوستی، گفت که برای این بازیگر سرشناس «شش ماه قرار نظارتی» صادر شده است.
به گفته وکیل ترانه علیدوستی، پرونده جدید موکلش «در دادسرای فرهنگ و رسانه مربوط به پست اینستاگرامی» این بازیگر «درباره آرمیتا گراوند بود» و بنا بر رأی نظارتی صادر شده، او باید «در این شش ماه هیچ پستی با محتوای سیاسی و تشویش اذهان عمومی منتشر نکند.»
ترانه علیدوستی، یکی از چهرههای فرهنگی مدافع اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ است که نام او در اسناد افشا شده از قوه قضاییه در جریان پروندهسای برای بازیگران نیز آمده است.
این وکیل دادگستری درباره پرونده مهدی یراحی نیز توضیح داد که او در حال حاضر «با پابند» با محدودیت تردد هزار متری بیرون از زندان است و برای دیدار والدینش «منتظر بخشنامه مرخصی نوروز هستیم.»
مینویی گفت، «منتظر بودیم بخشنامه مرخصی نوروز بیاید که ما بتوانیم برای او چند روز مرخصی بگیری» با به دیدار والدینش در اهواز برود، اما «تا دیروز که میدانم بخشنامه نیامده بود.»
مهدی یراحی که به دو سال و هشت ماه حبس و تحمل ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده، در حال حاضر با پابند الکترونیکی بیرون از زندان دوران محکومیت خود را میگذراند.
انجمن قلم آمریکا پیش از این در واکنش به حکم صادر شده برای این هنرمند توسط قوه قضاییه جمهوری اسلامی گفته است: «درک کردن حکومتی که با یک آهنگ به قدری تهدید میشود که موسیقیدان محبوبی را به حکم ظالمانه دو سال زندان و ۷۴ ضربه شلاق محکوم میکند، سخت است. متأسفانه، این موضوع در ایران امروز جای تعجب ندارد.»