لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۴۸

واکنش‌ کاربران ایرانی به کشته‌شدن یک افسر پلیس در آلمان: سوءاستفاده از دموکراسی برای ویران‌کردن دستاوردهای جهان آزاد


تصویر برگرفته از ویدئو
تصویر برگرفته از ویدئو

کشته شدن یک پلیس جوان در آلمان به دست مهاجمی که با چاقو به تظاهرات مخالفان «اسلام سیاسی» حمله کرده بود، واکنش‌هایی را از سوی کاربران ایرانی در رسانه‌های اجتماعی به دنبال داشته است و برخی منتقدان «اسلام‌گرایی» را «یک تهدید بزرگ» دانسته‌اند.

مقامات آلمان روز یک‌شنبه اعلام کردند پلیس ۲۹ ساله‌ای که جمعه در شهر مانهایم در جریان حمله به تظاهرات راست‌گرایان با چاقو زخمی شد، جان باخت.

بنا بر گزارش‌های تکمیلی، فرد حمله کننده به رووین ال، افسر پلیس جوان، یک مهاجر اهل افغانستان به نام «سلیمان» معرفی شده است.

پیشتر خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داده بود دادگاهی در آلمان دستور داده مظنون این تهاجم پس از حمله با چاقو به رویداد مخالفان«اسلام سیاسی» در بازداشت نگه داشته شود.

این واقعه و اخبار منتشر شده درباره آن، واکنش کاربران ایرانی را در رسانه‌های اجتماعی برانگیخته است.

نوید محبی، تحلیلگر سیاسی، دوشنبه سوم خرداد با بیان این که روون ال، افسر پلیس آلمانی «پس از اینکه توسط یک پناهنده افغان اسلام‌گرا در مانهایم از ناحیه گردن و مغز ضربه خورد، به دلیل جراحات وارده جان باخت»، گفت: «اسلام‌گرایی یک تهدید بزرگ است و کسانی که این واقعیت را کوچک می‌شمارند، حتی مشکل بزرگ‌تری هستند. اسلام‌گرایی باید ریشه‌کن شود.»

فریبرز کرمی زند، افسر پیشین پلیس، در واکنش به این واقعه در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «ما در ایران ۴۵ سال است که بعد از تشکیل جمهوری اسلامی، با حکومتی از جنس داعش روبه‌رو بودیم که سابقه شومی در ترور و قتل‌ منتقدان و مخالفان، کاردآجین کردن نویسندگان و فعالان سیاسی، حذف فعالان سیاسی و روزنامه‌نگاران در داخل و خارج از کشور دارد.»

او با بیان این که «سرویس‌های امنیتی در اروپا مدام گزارش می‌دهند که تجمعات گروه‌های افراطی حامی حماس به تحریک عوامل جمهوری اسلامی صورت می‌گیرد»، اضافه کرد: «طی هفته‌های اخیر بارها ایرانیان خارج از کشور توسط عوامل جمهوری اسلامی تهدید شده‌اند یا مورد آزار و اذیت قرار گرفته‌اند. دیر یا زود دولت‌های غربی مجبور خواهند شد علیه این تهدیدات دست به کار شوند.»

محسن بنایی، پژوهشگر تاریخ نیز گفت که وقتی «پنجاه و هفتی‌ها ما پژوهشگران و منتقدان اسلام را راست افراطی و مسلمان‌ستیز می‌نامند، یعنی پیشاپیش جواز حذف فیزیکی ما به دست ترور اسلامی را صادر کرده‌اند.»

الهه بقراط، روزنامه‌نگار، در واکنش به کشته شدن پلیس جوان آلمانی در پی حمله با چاقو، گفت برای کسانی که به کشورهای غربی «می‌آیند تا دموکراسی، آزادی، بردباری، و دستاوردهای جهان آزاد را ویران کنند»، نباید «هیچ دموکراسی و آزادی و بردباری» وجود داشته باشد.

مهدی یحیی‌نژاد، روزنامه‌نگار نیز، ویدئویی با زاویه‌ای متفاوت از واقعه بازنشر کرد و گفت یکی از برگزارکنندگان تظاهرات به اشتباه «به شخصی که ضارب را مهار کرده بود حمله کرد» و «پلیس هم سعی کرد جلو اشتباه» او را بگیرد «تا بگذارد بقیه ضارب را مهار کنند.»

بر اساس تصاویر منتشر شده در رسانه‌های اجتماعی، روز جمعه در جریان تظاهرات راست‌گرایان در مخالفت با «اسلام سیاسی» در آلمان، فردی با چاقو به سمت مردم در میدان مرکزی شهر مانهایم حمله کرد و علاوه بر زخمی کردن دست‌کم یک نفر از ناحیه پا، یک پلیس جوان را از ناحیه گردن مجروح کرد و افسر پلیس پس از دو روز بر اثر شدت جراحات جان باخت.

این حمله در واپسین روزهای کارزارهای انتخاباتی پارلمان اروپا رخ می‌دهد. حزب راست افراطی آلترناتیو برای آلمان، خطر ناشی از مهاجرت از کشورهای اسلامی را یکی از محورهای اصلی کارزار انتخاباتی خود قرار داده است.

نانسی فایزر، وزیر کشور آلمان، در بیانیه‌ای گفت: «اگر تحقیقات نشان دهد که انگیزه اسلام‌گرایانه در این حمله وجود دارد، این تایید دیگری بر خطر بزرگ ناشی از خشونت اسلامگرایان است که ما نسبت به آن هشدار داده‌ایم.»

اولاف شولز، صدراعظم آلمان نیز گفته که فرد مهاجم باید به شدت مجازات شود.

XS
SM
MD
LG