لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۱۸

واکنش‌ها به تصویربرداری مخفیانه یک آخوند؛ گوهر عشقی: آخوندها مغز فاسدشان را اصلاح کنند


درگیری یک زن با آخوند حکومتی در قم.
درگیری یک زن با آخوند حکومتی در قم.

کاربران شبکه‌های اجتماعی به انتشار ویدئویی از تصویربرداری مخفیانه یک آخوند از زنی که در یک مرکز درمانی قم نوزادش را در آغوش گرفته واکنش نشان دادند.

کانال خبری «الفرقان» نزدیک به «جریان‌های تندرو مذهبی» در قم، اعلام کرد که این زن و مدیر و کارکنان درمانگاه بازداشت شده‌اند. این رسانه حکومتی، زنی را که اکنون در شبکه‌های اجتماعی به «مادر قمی» شهرت یافته به «عربده‌کشی» متهم کرد و او را «هنجارشکن گستاخ» نامید که مرتکب «اهانت به روحانیت» شده است.

ویدئوی ایجاد مزاحمت برای زن جوان توسط یک آخوند در درمانگاه «قرآن و عترت» قم یک روز پس از هشتم مارس، روز جهانی زن، انتشار یافت.

رسانه داخلی «شبکه شرق» در گزارشی اعلام کرده که بررسی‌هایش نشان می‌دهد این زن «خاله نوزاد است» و «طبق گفته‌های یک منبع آگاه، روحانی داخل فیلم طلبه و از اساتید حوزه علمیه قم است.»

بنا بر گزارش شرق، دکتر مسعود مشرف، پزشک معالج نوزاد گفته «این اتفاق چهارشنبه هفته پیش رخ داد.»

گروه مشاوران حقوقی دادبان در واکنش به انتشار این ویدئو با اشاره به این که «ماده ۶۱۹ قانون مجازات اسلامی» مقرر کرده که «هرگونه ایجاد مزاحمت برای زنان در اماکن و معابر عمومی جرم» است و «برای مرتکب، مجازات دو تا شش ماه زندان و تا ۷۴ ضربه شلاق» تعیین کرده، تأکید کرده است: «روشن است عکس‌برداری از مادری که به دلیل حمل کودک نوزاد خود و استرس و نگرانی ناشی از بیماری و حضور در درمانگاه، آمادگی روانی و جسمی توجه به حجاب اجباری خود را ندارد، مصداق بارز مزاحمت محسوب می‌شود.»

مادر دادخواه ستار بهشتی، کارگر وبلاگ‌نویسی که در بازداشت و زیر بازجویی جان باخت، با بیان این که «یک آخوند دوزاری» از مادر قمی «عکس و فیلم برداشته و با اعتراض مردم روبه‌رو شده»، گفت: «این آخوندهای مفت‌خور گردن‌کلفت، به جای پیچیدن به پر و پای زنان شجاع مملکت، بروند مغز فاسدشان را اصلاح کنند. دزدی نکنند. آدم نکشند. اختلاس نکنند و دست از مردم‌آزاری بردارند.»

گوهر عشقی تأکید کرد: «زنان این مملکت سال گذشته یک تودهنی محکم به شما زدند. فراموش نکنید. مردم ایران از این رجّاله‌بازی ها نمی‌ترسند. بروید بساطتان را جمع کنید!»

فاطمه حیدری، خواهر دادخواه جواد حیدری از کشته‌شدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، به حمایت زنان حاضر در درمانگاه از مادر قمی اشاره کرد و گفت: «تمام آن حسرتی که ما هنگام دیدن فیلم بیمارستان قم داریم که "کاش ما در آن لحظه آن جا بودیم" را این خانم یک‌تنه به دوش کشید.»

مسیح علینژاد، روزنامه‌نگار و فعال حقوق بشر نیز تأکید کرد که «فقط نباید تماشاگر ویدیوی آخوند آزارگر و تجاوز او به حریم یک زن به جرم نداشتن حجاب اسلامی باشیم.»

شیما بابایی، فعال مدنی، با انتشار تصویر «مادر قمی» در کنار یک عکس تاریخی از ایستادگی زنی در مقابل یک آخوند در روزهای نخستین پس از پیروزی انقلاب ۵۷، نوشت: «زنان ایرانی تکرار یکدیگرند.»

احسان بداغی، روزنامه‌نگار، با اشاره به نوشته‌های نیروهای سایبری جمهوری اسلامی درباره این واقعه در شبکه‌های اجتماعی «دستمزد» گرفتن این افراد از «قرارگاه مرکزی» را مورد تأکید قرار داد و گفت که آنها «دستور» گرفته‌اند از مادر قمی با صفت توهین‌آمیز «سلیطه» یاد کنند.

او اضافه کرد: «اکانت‌های سایبریون را ببینید. خودشان هم می‌دانند که با سلیطه نامیدن این مادر، بی‌شرفی آن آخوندک از یاد مردم نمی‌رود.»

مریم فومنی، فعال حقوق زنان، نیز تأکید کرد که پس از انتشار ویدئوی «فریادهای مادر قمی» زنان دیگر نیز «یکی یکی دارند می‌نویسند که چطور به خاطر این یک تکه پارچه‌ای که می‌خواهند به‌زور به سرمان بکشند، جلو قلدرانی مثل آن آخوند فریاد کشیده‌اند. آن زن شجاع، یکی از ما است که از سر اتفاق صدایش به گوش بقیه رسیده» است.

در مقابل، کاربران مدافع جمهوری اسلامی که ناظران آنها را نیروهای سایبری وابسته به حکومت می‌نامند، با متهم کردن کارکنان درمانگاه «قرآن و عترت» قم، مقامات این مرکز درمانی را مورد حمله قرار داده و خواهان «برخورد قاطع» با آنها شده‌اند.

این در حالی است که سکینه پاد، دستیار ابراهیم رئیسی در «پیگیری حقوق و آزادی‌های اجتماعی» با ابراز تأسف از «ایجاد دوقطبی» در جامعه، درباره ویدئوی درگیری در پی فیلم گرفتن یک آخوند با این زن جوان گفت: «این خیلی بد است که ما مردم خشونت کلامی با هم داریم. این نوع مواجهات خیلی نازیبایی است که دارد صورت می‌گیرد.»

او با بیان این که بازداشت زن معترض به آخوند «تکذیب شده»، به «از دست رفتن مرجعیت» روحانیت اشاره کرد و افزود: «بسیار بد بود و دو طرف با هم با خشونت حرف می‌زدند. بر مبنای مبانی عقلانی، شرعی، اخلاقی، حقوقی و عرفی نباید به یک طرف غش بکنیم. طرفین با همدیگر مواجهه نازیبایی داشتند. ما خانم‌ها بیشتر درک می‌کنیم. مثلا من نگران بچه‌ام هستم و استرس دارم و شاید یک مقدار قابل توجیه باشد آن نوع مواجهه و پرخاشگری ایشان. چرا آن روحانی می‌خواهد امر به معروف کند فیلم و عکس می‌گیرد؟ چطور مواجهه‌ای داشته که مرجعیت خود را از دست داده و نسبت به او پرخاشگری می‌شود؟ این‌ها نیاز به آسیب‌شناسی دارد.»

XS
SM
MD
LG