رسانههای ایران از تصمیم وزیر بهداشت دولت جمهوری اسلامی مبنی بر ممنوعیت «کاشت ناخن و مژه» انتقاد کرده و خواستار رسیدگی به امور تخصصی توسط این وزارتخانه شدند و نه امور تحمیلی توسط رسانههای امنیتی.
روزنامه «هممیهن» در گزارشی با عنوان «وزیر همه باشید نه عدهای خاص»، نوشت که با گذشت حدود یک ماه از اولتیماتوم مجلس به وزارت بهداشت برای حل کردن مشکل درمان و داروی مردم، معلوم نیست وزیر مربوطه برای حل این مسائل چه کرده و چه خواهد کرد؟
روزنامه «هممیهن» در انتقاد از دور شدن وزیر بهداشت از وظایف اصلی و پرداختن به مسائل حاشیهای مثل ناخن و مژه پزشکان و پرستاران زن، نوشته است: قیمت دارو در سال جاری ۱۰۷ درصد افزایش یافته، ۱۵۰ قلم دارو در کشور دارای محدودیت و ۶۵ قلم دارو نیز کمبود جدی دارد.
نویسنده گزارش تاکید کرده که اینها تنها بخشی از مشکلات حوزه درمان است چرا که کادر درمان و نیروهای متخصص با مشکلات عدیدهای مواجه هستند که خروجی آن رشد بیرویه مهاجرت این قشر از جامعه است.
این روزنامه با فهرست کردن معضلات حوزه بهداشت و درمان نوشته در این شرایط روز گذشته وزیر بهداشت از ممنوعیت جدید برای کادر درمان و بهخصوص پزشکان خبر داد.
«هم میهن» به خواستگاه صدور این «دستورالعمل عجیب» از سوی وزیر بهداشت نیز اشاره کرده و نوشته که «کاش آقای وزیر دغدغهاش برای تمام مردم بود نه عدهای خاص که از تریبون رسانه همسو با دولت، درخواستی درباره مسائل شخصی دیگران داشته باشد.»
اشاره این روزنامه به فشارهای رسانهای توسط خبرگزاری «فارس»، وابسته به نهادهای امنیتی است که روز گذشته اعلام کرده بود که ممنوعیت «کاشت مژه و ناخن» یکی از مطالبات «پویش مردمی» در خبرگزاری «فارس» بوده است.
منتقدان بر این باورند که اقدامات اخیر وزارت بهداشت در ممنوعیت آرایش و کاشت ناخن در راستای عملیاتی کردن لایحه «عفاف و حجاب» است که در برخی موارد حتی مسئولان وزارت بهداشت جلوتر از لایحه حرکت میکنند. لایحهای که هنوز در مسیر رفت و برگشت بین مجلس و شورای نگهبان است و هنوز تبدیل به «قانون» نشده است.
در همین راستا خبرگزاری مهر در ۲۹ شهریور ماه گزارش داد که وزارت بهداشت به منظور «قانونمندی و استانداردسازی» رفتار و پوشش دانشجویان و دستیاران دانشکدهها و دانشگاههای علوم پزشکی کشور، پس از ۱۰ سال مصادیق پوشش را بازنگری کرده و برای سال تحصیلی ۱۴۰۳ - ۱۴۰۲ به دانشگاهها ابلاغ کرده است.
رعایت حدود شرعی در نگاه و گفتگو با «نامحرم»، رعایت شئونات اخلاقی، «جویدن آدامس» و «خندیدن» از جمله مواردی است که وزارت بهداشت در این ابلاغیه به آنها پرداخته بود.