لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۵ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۱۴

اختصاصی؛ زندانیان سیاسی قزل‌حصار با «شعار مرگ بر دیکتاتور» به «جو تهدیدآمیز» گارد ویژه پاسخ دادند


گارد ویژه در یکی از زندان‌های جمهوری اسلامی. آرشیو
گارد ویژه در یکی از زندان‌های جمهوری اسلامی. آرشیو

یک منبع مطلع به صدای آمریکا خبر داد که به دستور مسئولان «حفاظت زندان»‌ قزل‌حصار، مدتی است گارد ویژه در محوطه زندان «جو روانی و تهدیدآمیز» ایجاد کرده‌ و زندانیان سیاسی را آزار می‌دهند؛ چند تن از زندانیان سیاسی با «شعارهای ضدحکومتی» به این اقدام اعتراض کرده‌اند.

بنا بر این گزارش اختصاصی که روز یک‌شنبه ۲۴ تیر به صدای آمریکا رسیده، سربازان «گارد ویژه» به دستور مقامات «حفاظت» زندان قزل‌حصار از جمله «وحید اشرف‌آبادی و سجاد لروند» در محوطه زندان «رژه می‌روند و زندانیان سیاسی را تهدید و ارعاب می‌کنند» و با شعارهایی از جمله «زندان به گوش باش، جانم فدای رهبر» فضای «تهدیدآمیز و جو روانی» ایجاد کرده‌اند و «زندانیان را اذیت می‌کنند.»

به گفته این منبع، روز یک‌شنبه چهار زندانی سیاسی از جمله «رضا محمدحسینی طامه، زرتشت احمدی راغب، مصطفی رمضانی، و رضا سلمان‌زاده» در مقابل ایجاد جو روانی تهدیدآمیز توسط گارد ویژه «شعارهای ضد حکومتی» از جمله «مرگ بر دیکتاتور» سرداده‌اند و «درگیری لفظی رخ داده و فعلا مقامات زندان به رژه پایان داده‌اند.»

منبع مطلع همچنین به صدای آمریکا گفت که امکان تماس زندانیان سیاسی همچنان محدود است و تلفن حین مکالمه با نزدیکانشان به طور مکرر قطع می‌شود.

به گفته این منبع، زندانیان سیاسی احتمال داده‌اند که این اقدام مقامات زندان به دلیل «ناکامی در انتصابات اخیر» و تحریم گسترده «رأی‌گیری حکومتی» برای جانشینی رئیسی و همچنین «گزارش‌های افشاگرانه درباره جیره‌بندی آب، شنودها، و قطع تلفن زندانیان سیاسی» و «اعتصاب غذای هفتگی در سه‌شنبه‌های نه به اعدام» است.

پیش از این، رضا محمدحسینی،‌ زرتشت احمدی راغب، و مصطفی رمضانی، سه زندانی سیاسی محبوس در زندان قزل‌حصار، نسبت به نقض حقوق زندانیان از جمله «قطع تماس‌های تلفنی، ایجاد سانسور و سرکوب، پرونده‌سازی، و همچنین قطع آب و ایجاد مشکلات بهداشتی برای عموم زندانیان» اعتراض کرده بودند.

همچنین پیشتر و در پی انتشار پیام صوتی زرتشت احمدی راغب مبنی بر همراهی با اکثریت مردم ایران در تحریم «انتخابات نمایشی و فرمایشی» برای تعیین جانشین رئیسی، یک منبع نزدیک به این زندانی سیاسی به صدای آمریکا خبر داده بود که مقامات «حفاظت» زندان قزل‌حصار او را به سلول انفرادی منتقل کرده‌اند.

  • 16x9 Image

    ساقی لقایی

    ساقی لقایی پس از چند سال همکاری با روزنامه‌های مختلف، در سال ۱۳۷۸ خبرنگار و سپس سردبیر پارلمانی و اقتصادی ایسنا شد. او از سال ۱۳۸۵ فعالیت حرفه‌ای خود را با تمرکز بر مسائل ایران و حقوق بشر ادامه داد و در بهار ۱۴۰۰ به بخش فارسی صدای آمریکا پیوست.

XS
SM
MD
LG