اعتراضات بازنشستگان و مستمریبگیران شرکت مخابرات ایران روز دوشنبه هشتم خرداد دستکم در ۱۱ شهر ایران به طور همزمان برگزار شد.
بنا بر گزارشهای رسیده به صدای آمریکا و منتشر شده در رسانههای اجتماعی، بازنشستگان معترض در ادارههای مخابرات شهرهای ساری، شهرکرد، اصفهان، بندرعباس، مریوان، خرمآباد، ارومیه، مشهد، ایلام، کرمانشاه، و اهواز تجمع کردند.
آنها در اعتراض به گرانی و تورم و مشکلات معیشتی ناشی از آن با وجود مستمری اندک، و همچنین بیتوجهی مقامات مسئول به مطالباتشان، شعارهایی از جمله «ظلم و ستم کافیه، سفره ما خالیه»، «وزیر بیلیاقت، ننگت باد»، و «فقط دروغ شنیدیم، عدالتی ندیدیم» سر دادند.
اجرای آییننامه ۸۹، کاهش سهم بیمه تکمیلی از ۵۰ به ۲۰ درصدِ سابق، و پرداخت رفاهیات و سهم خواروبار از جمله خواستههای بازنشستگان معترض است و گفته میشود پس از واگذاری مخابرات به بخش خصوصی، شرایط آنها بهویژه وضعیت معیشتی بدتر شده است.
- ویدئوهایی از اعتراضات بازنشستگان مخابرات در چند شهر
در روزهای گذشته، سجاد پادام مدیرکل بیمههای اجتماعی وزارت کار جمهوری اسلامی که گفته ممکن است در آینده برای پرداخت حقوق بازنشستگان مجبور شویم قشم و کیش و خوزستان را بفروشیم، بعد از این اظهارنظر از کار برکنار شد.
مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی بر اساس افکارسنجی اعلام کرده که در مرداد سال ۱۴۰۱، «میانه نرخ تورم احساس شده» توسط مردم «۸۶ درصد» بوده است.
در این حال، بانک مرکزی و مرکز آمار ایران، نرخ «تورم نقطه به نقطه» در اردیبهشت ۱۴۰۲ را بهترتیب «۴۶ درصد» و «۵۱ درصد» اعلام عمومی کردهاند.