لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۰۱

راهپیمایی اعتراضی کشاورزان در اصفهان


کشاورزان ورزنه، اصفهان، آرشیو
کشاورزان ورزنه، اصفهان، آرشیو

شماری از کشاورزان روز چهارشنبه ۳۰ فروردین اقدام به برگزاری راهپیمایی اعتراضی و سپس تجمع در مقابل ساختمان شهرداری این شهر کردند. آنها روز دوشنبه نیز در مقابل استانداری اصفهان تجمع کرده بودند.

بر اساس گزارش‌های رسیده به صدای آمریکا و همچنین ویدئوی منتشر شده در شبکه های اجتماعی، کشاورزان معترض شعار می‌دادند: «نصر من‌الله و فتح قریب - مرگ بر این دولت مردم فریب.»

پیش از دور جدید اعتراض‌های کشاورزان در اصفهان، اخباری در مورد نارضایتی آنان از میزان حقابه اختصاص داده شده برای کشاورزی در فروردین ماه انتشار یافته بود.

محمود چیتیان، معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای اصفهان، روز ۲۴ فروردین از افزایش خروجی سد زاینده‌رود برای باغات و کشاورزی غرب اصفهان به مدت یک هفته خبر داده بود.

او به خبرگزاری مهر گفته بود که «خروجی سد زاینده‌رود از ۲۱ فروردین ماه برای باغات و کشاورزی غرب اصفهان افزایش یافته است.»

این سخنان در شرایطی مطرح شد که حسین وحیدا، رئیس اتاق اصناف کشاورزی اصفهان، روز ۲۳ فروردین گفته بود که «مطالبه کشاورزان، رهاسازی نوبت سوم آب برای اراضی شرق اصفهان از ۲۷ فروردین تا ۲۰ خرداد است.»

قبل از این، برای کشاورزی شرق اصفهان، دو نوبت ۱۰ تا ۱۲ روزه آب از سد زاینده رود رهاسازی شده بود؛ نوبت اول توزیع آب برای کشت پاییزه دوم کشاورزان شرق اصفهان در بهمن ماه سال گذشته بود که از ۲۰ بهمن، خروجی سد زاینده رود به مدت ۱۰ روز تا ۳۰ بهمن افزایش یافت. همچنین نوبت دوم توزیع آب برای مزارع شرق اصفهان از ششم فروردین ماه تا هفدهم همین ماه انجام شد.

در این حال، پس از اعتراض نمایندگان کشاورزان شرق اصفهان به مدت زمان برخورداری از آب زاینده‌رود، محمود چیتیان به خبرگزاری دولتی ایرنا گفت که این مدت به ۱۲ روز افزایش یافته است.

در مقابل، حسین محمدرضایی، عضو هیات مدیره اتاق اصناف کشاورزی اصفهان، به ایرنا گفت که بازگشایی ۱۲ روزه زاینده‌رود «بی‌تردید با مخالفت کشاورزان شرق اصفهان رو به‌رو می‌شود.»

در سالیان اخیر، کشاورزان منطقه شرق اصفهان بارها در اعتراض به برخوردار نشدن از حقابه خود از زاینده‌رود اقدام به راهپیمایی و تجمع کرده‌اند. این اعتراض‌ها در برخی مواقع با برخورد نیروهای امنیتی و انتظامی مواجه شده است.

به نوشته ایرنا، استان اصفهان ۵۶۴ هزار هکتار اراضی کشاورزی دارد اما به‌دلیل کمبود منابع آبی، تنها حدود ۲۰۰ هزار هکتار از آنها زیر کشت محصولات زراعی و باغی می‌رود.

XS
SM
MD
LG